Ralph Denk: “Sagan is hongerig en maakt van groene trui hoofddoel”

Ralph Denk: “Sagan is hongerig en maakt van groene trui hoofddoel”

foto: ASO

woensdag 18 oktober 2017 om 14:53

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan is erop gebrand om komend seizoen zijn zesde groene trui mee te nemen naar Slowakije. De 27-jarige renner van BORA-hansgrohe werd dit jaar na de vierde rit uit koers gehaald, nadat hij in botsing kwam met Mark Cavendish. “Daardoor is hij extra gemotiveerd”, vertelt zijn teammanager Ralph Denk aan Cyclingnews.

Groen boven winst in monument
Volgens de Duitser is het al welhaast zeker dat Sagan start. “Hij houdt van uitdagingen. Dat hebben we onlangs nog gezien in Bergen, waar hij de eerste renner ooit werd die drie keer op rij wereldkampioen werd. Hij kijkt er ook naar uit om weer naar de Tour te gaan. Het geeft hem extra motivatie naar wat er dit jaar is gebeurd. Het winnen van de groene trui is het hoofddoel, nog boven het winnen van een monument. En we hebben ook nog het WK in Oostenrijk, dat dicht bij onze thuisbasis ligt. Voor de Tour hebben we verschillende doelen. Natuurlijk, voor Sagan liggen er in een aantal ritten kansen. Maar met Rafał Majka, Leopold König en misschien ook Emanuel Buchmann, mikken we ook op het klassement. Maar dat moeten we nog bekijken, omdat er nog niets beslist is.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

LutsenkoFan 18 oktober 2017 om 15:02

Groter doel dan het winnen van een monument. Vind ik raar gezien het feit dat de groene trui voor hem eigenlijk gewoon voor het grijpen ligt. Op Matthews na zal er ook geen bedreiging zijn.

Bij een monument als Parijs-Roubaix, MSR of Ronde van Vlaanderen heeft hij veel meer concurrenten en is de kans om te winnen gewoon veel kleiner. Snap dus ook niet hoe je die groene trui die je al 5x (!) hebt hoger in schat dan een monument die je nog niet hebt gewonnen.

josi 18 oktober 2017 om 15:23

Een beetje raar om het zo te stellen, want het pieken in MSR, RvV en PR zit natuurlijk het rijden voor de groene trui totaal niet in de weg. Je kunt dus rustig van allebei een hoofddoel maken, en dat zal hij vast ook wel doen. Persoonlijk zou ik meer waarde hechten aan een monument, of het nou 5 of 6 keer groen is, daar wordt ik dan toch minder warm van.

freire93 18 oktober 2017 om 15:25

@lutsenkofan
Hij heeft zeker wel 1 monument. De RvV 2016, voor Cancellara en Vanmarcke.

Zie de heer Sagan, liever een MSR of PR winnen dan een 6e groene trui!

schipperaar 18 oktober 2017 om 17:00

Benieuwd wat Sagan er zelf van Denkt, een sprinter wil altijd winnen daar verandert een schorsing niks aan, tis weer oh komkom-mère is kijken tijd. Zou de kinderkamer al in orde zijn?

t731 18 oktober 2017 om 17:12

De teammanager zegt niks verkeerds, hij beaamt dat monumenten normaalgesproken belangrijker of even belangrijk zijn, maar Sagan’s wens om groen te pakken is vooral gedreven door revanchegevoelens en dat maakt het blijkbaar nog mooier dan een monument. Valt best wat voor te zeggen, om even een lamge neus te maken richting de bureaucraten van de Tour die hem al jaren dwarszitten in parcoursen en puntentellingen en dus vorig jaar ook in jurering.

Voor 80 procent van de wereldwijde kijkers is een groene trui Tour natuurlijk ook veel belangrijker. Wie kijkt er nou naar monumenten, buiten de harde supporters uit traditionele wielerlanden?

Pizzi 18 oktober 2017 om 17:36

*na wat er dit jaar is gebeurd.

Nibs 18 oktober 2017 om 22:17

Back with a vengeance heet dat

LutsenkoFan 19 oktober 2017 om 00:52

Ja ik weet dat hij de RvV heeft gewonnen maar zo stelde ik het niet. Ik heb het met die laatste zin over de Monumenten die hij nog niet heeft.

Uiteraard kan je de Groene trui en monumenten van elkaar scheiden maar toch zegt de manager hier dat de Groene trui hoofddoel is, belangrijker dan een monument.

zipp404 19 oktober 2017 om 15:08

Sagan moet wel rap beginnen monumenten te winnen omte tippen aan renners als Boonen, Merckx of bijvoorbeeld een Cancellara. Dit zal geen doel voor hem zijn, maar ik vind dat hij het aan zijn stand verplicht is.
Off: Jammer dat Greg laat is gaan winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair