Ramon Sinkeldam (35) stopt na dit seizoen als profwielrenner
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 18:50

Ramon Sinkeldam (35) stopt na dit seizoen als profwielrenner

Ramon Sinkeldam is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. De 35-jarige renner van Alpecin-Deceuninck hangt eind 2024 zijn fiets aan de haak. Dat laat hij weten via sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sinkeldam is momenteel bezig aan zijn dertiende seizoen als beroepsrenner. Hij werd in 2012 prof bij Argos-Shimano, een voorloper van het huidige dsm-firmenich PostNL. Na zes jaar voor de ploeg van Iwan Spekenbrink, maakte hij in 2018 de overstap naar Groupama-FDJ. Daar was hij belangrijk als lead-out van Arnaud Démare. Diezelfde rol heeft hij sinds 2023 bij Alpecin-Deceuninck, waar hij vaak in de sprinttrein zit van Jasper Philipsen.

Zelf wist Sinkeldam zeven zeges te boeken bij de profs. Hij opende zijn erelijst in 2012, toen hij twee etappes pakte in de Tour of Hainan. Nadien volgden overwinningen in de World Ports Classic (2014), Garmin Velothon Berlin (2015) en Binche-Chimay-Binche (2015). Zijn grootste succes kwam echter in 2017, toen hij zich in ‘s-Heerenberg tot Nederlands kampioen op de weg kroonde. Sinkeldams laatste zege volgde een jaar later, toen hij Paris-Chauny op zijn naam schreef.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.