zondag 23 juni 2024 om 19:51

Ramon Sinkeldam derde op laatste NK: “Was redelijk gekke koers”

Video Ramon Sinkeldam heeft het laatse Nederlands Kampioenschap in zijn carrière afgesloten met een knappe derde plaats. In 2017 pakte de renner van Alpecin-Deceuninck al eens de nationale titel, maar ook dit resultaat doet hem deugd. “Daar mag je heel blij mee zijn”, zei hij bij de NOS. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sinkeldam, die normaal als sprintaantrekker geldt, sprintte nu zelf mee voor de winst. “Dit is helemaal niet verkeerd. Het werd een massasprint. Dylan Groenewegen en Olav Kooij zijn dan natuurlijk favoriet, maar ik was ook rap. Dan kan het wat worden. Het is de vierde keer dat ik op het podium sta, daar mag je blij mee zijn”, aldus de Noord-Hollander.

Door de vele demarrages kreeg Sinkeldam het toch even lastig op de hellingen. “Ik had goede benen, maar op de Posbank deed het toch wel pijn. Het was een redelijk gekke koers met veel versnellingen, maar ik was goed dus dan maak je altijd kans”, ging hij verder.

Geen grote ronde meer
Toch moest de 35-jarige renner uiteindelijk genoegen nemen met het brons. “Toen Groenewegen zijn sprint begon was er geen houden aan. Ik sprint zelf niet zo vaak meer, maar Dylan was ook echt in vorm. Kooij liet zich een beetje flikken, want het had nog wel een aardig sprintje kunnen worden”, besloot Sinkeldam.

WielerFlits sprak Sinkeldam ook nog over hoe de rest van zijn seizoen eruit gaat zien. “Eerst ga ik naar de Tour of Qinghai Lake in China. Daar heb ik heel veel zin in. Voor de rest laat ik het najaarsprogramma een beetje op me af komen. Het zal vaak in België zijn en er zit in ieder geval geen grote ronde bij”, zei hij onder meer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.