Ramon Sinkeldam: “Dit is een heel belangrijke zege voor mij”
zondag 25 mei 2014 om 19:26

Ramon Sinkeldam: “Dit is een heel belangrijke zege voor mij”

In de finale vallen en alsnog de wedstrijd winnen. Het overkwam Ramon Sinkeldam vanmiddag in de tweede etappe van de World Ports Classic. De sprinter van Giant-Shimano smakte met een paar ploegmaten tegen de grond op 25 kilometer van de finish, maar wist op tijd terug te keren in de kop van het peloton. Na een hectische slotfase sprintte hij het snelste in de straten van de Rotterdamse wijk Katendrecht.

“Dit is een heel belangrijke zege voor mij”, glunderde Sinkeldam na de podiumceremonie met een groot boeket bloemen in zijn handen. “Ik zat al een tijdje tegen een overwinning aan te hikken. Vorige week werd ik nog tweemaal tweede en een keer derde in de Ronde van Picardië. Dat ik hier nu wél kan winnen is geweldig.”

De overwinning is voor Sinkeldam extra speciaal omdat hij aanvankelijk niet de vooruitgeschoven man van zijn ploeg was. De steun van zijn ploeggenoten verdiende hij in de eerste rit door bonificatieseconden te sprokkelen. “We zijn aan deze wedstrijd begonnen met Nikias Arndt als kopman. Gisteren mistte hij helaas de eindsprint. Doordat ik bonificatiesecondes had gepakt in de laatste tussensprint was ik ineens de best geplaatste renner van de ploeg en daardoor is vandaag iedereen voor mij gaan rijden.”

Op 25 kilometer van de streep was de dagzege even heel ver weg. Bij het binnen rijden van het dorp Klaaswaal raakte Sinkeldam ten val bij een wegversmalling. “Gelukkig viel ik niet zo hard en ik kon redelijk makkelijk terugkomen. Iets later keerden ook de ploeggenoten die betrokken waren bij de val weer terug in het peloton. Zij hebben mij vanaf dat moment weer goed van voren gehouden. In de chaotische massasprint ben ik van wiel tot wiel gesprongen. Uiteindelijk zat ik in het wiel van Theo Bos en gelukkig kon ik daar nog uitkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.