Ramon Sinkeldam doet mee aan Azencross in Loenhout
maandag 29 december 2014 om 10:26

Ramon Sinkeldam doet mee aan Azencross in Loenhout

Sinkeldam

foto: Sirotti

Op de deelnemerslijst van de Azencross in Loenhout staat een opvallende naam. Wegrenner Ramon Sinkeldam van Giant-Shimano doet dinsdag mee aan de veldrit. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt de 25-jarige Nederlander op Twitter.

Sinkeldam is geen onbekende in de cross. Hij werd in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren. Bovendien wist hij recent de Nationale Veldrit in Birkhoven op zijn naam te schrijven. In Loenhout staan alle toppers aan de start. De cross maakt onderdeel uit van de Bpost Bank Trofee.

Vorig seizoen schreef Sven Nys de veldrit op zijn naam. Hij versloeg destijds Rob Peeters en Niels Albert. Het parcours is dit jaar vrijwel hetzelfde. “Op een kleine technische passage op een heuveltje na, blijft het parcours identiek aan dat van vorig jaar”, zegt organisator Erwin Vervecken op de website van de cross.

Wout van Aert staat aan leiding in het klassement van de Bpost Bank Trofee. Hij heeft één minuut en vijftig seconden voorsprong op Sven Nys. De beste Nederlander in dit klassement is Lars van der Haar. De ploegmaat van Sinkeldam staat vijfde, maar doet dinsdag niet mee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.