vrijdag 7 juli 2023 om 19:30

Ramon Sinkeldam na derde van Philipsen: “Drie op een rij, dat is niet normaal”

Video Ramon Sinkeldam was een blij man na alweer de derde etappezege van Jasper Philipsen in deze Tour de Fransman. De Nederlandse sprintaantrekker zei na afloop voor de camera: “Drie op een rij, joh. Dat is niet normaal.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het lijkt allemaal makkelijk te gaan, maar winnen is echt abnormaal moeilijk, hoor. Natuurlijk weten we dat we een van de favorieten zijn. Dat is wel duidelijk, denk ik. Natuurlijk heeft hij ook Mathieu voor zich, maar dit is de Tour. Het is super chaotisch en wij moeten er ook voor zorgen dat we allemaal bij elkaar blijven.”

Vrijdag ging dat in de listige slotfase naar Bordeaux lastig. Sinkeldam zelf stipte de bruggen op drie kilometer van de finish aan als kritiek punt. “Het waren een paar linke bochtjes, hoor. Dat hij wint is in ieder geval het allerbelangrijkste, want winnen is geen garantie.”

Nu Philipsen de groene trui stevig om zijn schouders heeft, rijst de vraag op of de strijd om het puntenklassement al gestreden is. “We hebben hem lekker in handen, ja. Maar we moeten nog twee weken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.