Ramon Sinkeldam over Groupama-FDJ: “De sfeer is gewoon enorm goed”
foto: Marcel Koch
maandag 14 mei 2018 om 10:59

Ramon Sinkeldam over Groupama-FDJ: “De sfeer is gewoon enorm goed”

Ramon Sinkeldam heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe ploeg Groupama-FDJ. “Het bevalt echt supergoed, nog beter veel dan ik had verwacht”, zei hij tijdens De Proloog voorafgaand aan de Profronde van Noord-Holland.

Het familie-gevoel dat hij bij Sunweb had, heeft hij grotendeels ook bij zijn Franse werkgever, al is het niet helemaal hetzelfde. “De kleine grapjes die je maakt in het Nederlands, die kun je niet vertalen. En dat is gewoon een heel ander gevoel natuurlijk.”

Bij Groupama-FDJ heeft Sinkeldam flink mogen sleutelen aan zijn Frans. “Démare spreekt geen woord Engels”, licht de Nederlands kampioen toe. “De sfeer is gewoon enorm goed. Of je dan met zijn allen Nederlands, Engels of Frans praat, als je gewoon een goed gevoel hebt met zijn allen en je hebt leuke jongens, dan is dat gewoon top”, is hij enthousiast over zijn team.

De reden voor de Nederlander om de overstap naar Groupama-FDJ te maken, was het verlagen van de focus op het sprinten bij Sunweb. “Ik zocht vooral een kopman die ik het hele jaar kon ondersteunen, bij elke koers. Bij Sunweb had ik die eerder met John Degenkolb, nu heb ik die weer met Arnaud Démare”, benadrukt hij nog eens zijn reden voor het overstappen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2018 11:18
Mooi dat Sinkeldam het naar z'n zin heeft bij FDJ, hij rijdt ook goed dit jaar vind ik. Ik hoop dat ie nog een aantal koersen mag rijden waarin hij de kopman mag zijn, het is een sterke renner.
14 mei 2018 11:21
Démare spreekt toch wel degelijk Engels. Kwam heb tegen op Gran Canaria met kerst en heb 30 km met hem gefietst (bergaf weliswaar :D). Zijn Engels was zeker niet goed, maar toch weer niet zo heel slecht.
14 mei 2018 11:53
Wat ik altijd bij de sprintploeg van FDJ het gevoel heb is dat ze gewoon alles voor elkaar over hebben. Ze zitten er ook echt altijd goed bij maar helaas hebben ze meer een machtssprinter dan een pure sprinter.
14 mei 2018 12:33
Blijkbaar kent Sinkeldam Démare toch niet zo goed dat hij weet dat hij wel degelijk Engels kan.
14 mei 2018 13:19
In ieder geval hebben ze de mooiste shirts van het peloton.
14 mei 2018 14:00
Af en toe doen ze ook net alsof de croissantjes leven en ingewikkelde discussies over camembert met elkaar voeren. Kom daar maar eens tussen ja.
14 mei 2018 17:06
sfeer is goed, zijn prestaties echter ondermaats

en ja, hij zou zeggen dat sfeer kut is, natuurlijk doet hij dat niet en Nederlands praten? Met wie dan? Of heeft meneer Sinkeldam een gespleten persoonlijkheid.

Een nietszeggende interview dus.
14 mei 2018 17:08
Als je bij zo'n ploeg gaat rijden zou ik ook gewoon een weekje bij de nonnen van Vught gaan zitten om m'n Frans bij te spijkeren.
14 mei 2018 20:43
@geitinmijnkelderman: ik woon vlak bij Vught en weet daardoor dat de docente Frans Wielerschelden al een tijdje met onbetaald verlof is. Incomptabilite des humeurs met moeder overste, zo gaat het gerucht.
14 mei 2018 21:36
Mooi dat een renner overstapt omdat ie ergens anders beter kan knechten.
15 mei 2018 00:34
“Het bevalt echt supergoed, nog beter veel dan ik had verwacht”,
Veel beter

Om te reageren moet je ingelogd zijn.