Rapencross Lokeren kan zonder publiek toch doorgaan

maandag 24 augustus 2020 om 18:03
Rapencross Lokeren kan zonder publiek toch doorgaan

foto: Joris Knapen

De Rapencross in Lokeren werd begin augustus nog van de veldritkalender verwijderd, maar kan nu toch doorgaan. De cross mag alleen georganiseerd voor de profs bij de mannen en de vrouwen. Daarnaast is publiek niet welkom.

De gemeente Lokeren koos eerder ervoor om alle evenementen tot en met september te verbieden. Daar is het op teruggekomen. “Wij zijn blij dat we alsnog de Rapencross mogen organiseren, zij het dan zonder publiek of VIP’s, noch jeugdwedstrijden. In de huidige coronaomstandigheden kunnen we niet anders dan zonder publiek te organiseren. Ook al is dit een financiële aderlating”, zegt organisator Bram De Brauwer tegen Sporza.

“Wij hebben er zo lang voor gevochten om van de Rapencross de opener van het veldritseizoen te maken. Dat maakt het publicitair zeer belangrijk allemaal. We zouden niet graag hebben dat er kapers op de kust komen en onze datum afnemen. Vandaar dat wij absoluut wilden dat er een cross was op 26 september”, aldus De Brauwer.

De Rapencross keert dit jaar na een jaar afwezigheid terug op de kalender. Daan Soete was in 2018 de laatste winnaar. Mathieu van der Poel verrekte die dag bij een val zijn enkelbanden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Cant.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.