Rasmus Christian Quaade verrast met zege in Classic Loire Atlantique
foto: ASO (archief)
zaterdag 24 maart 2018 om 17:00

Rasmus Christian Quaade verrast met zege in Classic Loire Atlantique

Rasmus Christian Quaade heeft de Nederlands gekleurde Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De 28-jarige Deen van BHS-Almeborg-Bornholm verraste vriend en vijand door een aanval te plaatsen in de laatste meters. Vlak achter de Deen finishte Daniel Hoelgaard namens Groupama-FDJ op een tweede plek.

Terwijl Alejandro Valverde huishoudt in Spanje en Mollema In Italië, wordt er ook in Frankrijk om de knikkers gestreden. Rond het middaguur klonk het startschot in La Haye-Fouassière voor de negentiende editie van de Classic Loire Atlantique, een 1.1-koers over 187,5 kilometer. Elf rondes van zestien kilometer kreeg het peloton te verteren, met in elke ronde een klein aantal hoogtemeters.

Deze hoogtemeters nodigden Lilian Calmejane (Direct Energie) uit om vroeg op de dag ten aanval te trekken. De ritwinnaar in de jongste Tour de France kreeg in zijn poging direct de Franse wereldkampioen bij de beloften, Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale), met zich mee. Later sloten Gatis Smukulis (Delko Marseille-Provence KTM) en Jérémy Cabot (Roubaix-Lille Métropole) aan. Bijna twee uur lang moesten zij werken om een voorsprong van vier minuten op het peloton te verkrijgen.

Nederlanders kleuren de finale, Weening strand in zicht van de haven
In de laatste veertig kilometer volgde er een hergroepering, maar Cosnefroy liet zien dat hij nog jus in de benen had. De wereldkampioen uit Bergen reageerde op een aanval van Rob Ruijgh in de laatste twee rondes. Samen kregen ze twintig seconden voorsprong, tot Pieter Weening de lont in het kruitvat stak.

Weening was ontketenend en liet de twee renners één voor één achter zich. De Friese renner van Roompot-Nederlandse Loterij leek vervolgens op weg naar de zege in de laatste tien kilometer, maar met nog drie kilometer te gaan werd hij ingerekend door het restant van het peloton, waarna Quaade in de laatste meters succesvol zijn duivels ontbond.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2018 18:18
Een aanval in de laatste meters... je zou bijna denken dat ie op een snorfiets reed
24 maart 2018 18:52
Foto- archief mag opgeschoond worden, dit kun je geen snorfiets meer noemen.
https://www.youtube.com/watch?v=-MgJbXxkr9g
24 maart 2018 18:55
Ik had hem al gezien ja, mijn grap heeft inmiddels wel een baard gekregen.
24 maart 2018 18:57
Kan zo de rol van schipbreukeling-7-jaar-na-ramp spelen. Benieuwd hoeveel snot en kwijl er op het einde van een wedstrijd in die baard terug te vinden is.
25 maart 2018 00:44
haha @123poetertjes ik vind hem leuk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.