Rasmus Iversen beleeft opmerkelijk debuut voor Lotto Soudal
foto: Cor Vos
donderdag 31 januari 2019 om 18:34

Rasmus Iversen beleeft opmerkelijk debuut voor Lotto Soudal

Aan de ene kant de prijs van de strijdlust winnen, aan de andere kant je sleutelbeen breken. Het overkwam Rasmus Byriel Iversen tijdens zijn debuut voor Lotto Soudal. De 21-jarige Deen was in de Trofeo Ses Salines-Felanitx één van de slachtoffers van de massale crash op vijftien kilometer van de finish.

Iversen maakte – samen met Antonio Jesús Soto en Jacob Hennessy – onderdeel uit van de vroege vlucht. De piepjonge Deen – die bovendien zijn debuut maakte als prof – was zeer bedrijvig, wat hem zowel de prijs van de strijdlust als het bergklassement opleverde.

Een droomdebuut, zo zou je denken. Niet lang nadat Iversen werd opgeslokt door het peloton, kwam hij – samen met onder meer Mikel Landa – echter ten val. De renner van Lotto Soudal moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Manacor.

Zijn ploeg vreesde al voor een gebroken sleutelbeen. Medisch onderzoek wees uit dat de Deen inderdaad een breuk heeft opgelopen. “Het was meteen duidelijk dat het om zijn sleutelbeen ging”, laat manager Marc Sergeant weten op de ploegsite. “Van gemengde gevoelens gesproken.” De jonge renner zal enkele weken buiten strijd zijn.

Wellens ook betrokken bij de val 
Iversen was overigens ook op weg om het bergklassement te winnen. Hij greep echter naast de prijs, aangezien hij de finish niet haalde. Niet alleen Iversen was betrokken bij de massale valpartij: ook kopman Tim Wellens kwam in aanraking met het asfalt. De Belg stapte met enkele schaafwonden weer op zijn fiets, maar wist uiteindelijk nog knap als vijfde te eindigen in de Spaanse eendagskoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.