Rasmus Tiller verlengt tot eind 2027 bij Noorse formatie Uno-X
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 25 oktober 2023 om 09:01

Rasmus Tiller verlengt tot eind 2027 bij Noorse formatie Uno-X

Rasmus Tiller zal ook de komende jaren uitkomen in het tenue van Uno-X. De 27-jarige Noorse krachtpatser heeft zijn doorlopende contract opengebroken en met nog eens drie jaar verlengd tot eind 2027.

Tiller had nog een contract tot eind 2024 bij Uno-X, maar beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking en gaan dus nog langer met elkaar door. De Noor reed in de eerste jaren van zijn profcarrière voor het Zuid-Afrikaanse Team Dimension Data/NTT Pro Cycling, maar trok in de winter van 2020 naar zijn thuisformatie. De overstap naar Uno-X heeft Tiller in ieder geval geen windeieren gelegd.

Tiller bloeide namelijk helemaal op in dienst van Uno-X. In zijn eerste jaar voor de ploeg won hij Dwars door het Hageland en was hij onder meer tweede in Le Samyn en Binche-Chimay-Binche en derde in de Tour du Finistère. Vorig jaar kroonde Tiller zich dan weer tot Noors kampioen op de weg en reed hij op Belgische bodem naar meerdere ereplaatsen.

Succesvol seizoen
Afgelopen seizoen trok Tiller de goede lijn schijnbaar moeiteloos door. In juni won hij voor de tweede keer Dwars door het Hageland en in het najaar kwam daar nog een ritzege in de Tour of Britain bij. Ook was hij tweede in de Druivenkoers en het Circuit Franco-Belge, derde in de Grand Prix du Morbihan, vijfde in de Tro-Bro Léon en zesde op het EK wielrennen, met finish op de VAM-berg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.