Raúl Alarcón (33) voorlopig geschorst voor dopinggebruik

maandag 21 oktober 2019 om 17:38
Raúl Alarcón (33) voorlopig geschorst voor dopinggebruik

foto: Cor Vos

De UCI heeft de Spaanse wielrenner Raúl Alarcón voorlopig geschorst vanwege dopinggebruik. Dat valt te lezen in de recente UCI-documenten. Alarcón is inmiddels 33 jaar, hij maakte de voorbije jaren indruk bij het Portugese W52-FC Porto. In 2017 en 2018 won hij de Ronde van Portugal.

Alarcón wordt verdacht van het gebruik van verboden methodes en/of het gebruik van verboden middelen. Sinds 9 juni reed de Spanjaard geen UCI-wedstrijd meer. Op die dag haalde hij de finish niet in vierde etappe van de Ronde van Luxemburg.

In mei van dit jaar werd door Portugese media al melding gemaakt van abnormale waardes in het biologische paspoort van Alarcón. “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd. Ik nam al contact op met het Spaanse antidopingagentschap en daar zei men dat er geen onderzoek tegen me loopt. […] Er mogen geen onterechte vermoedens worden gecreëerd”, reageerde de Spanjaard daarna.

Beste jaar in 2017
In 2007 maakte Alarcón zijn profdebuut bij Saunier Duval, dat een jaar later verder ging als Scott-American Beef. Daarna deed hij een stap terug naar continentaal niveau. Hij zwierf rond bij diverse Portugese ploegen zoals Efapel en Louletano. Sinds 2015 staat hij onder contract bij W52, dat het jaar erop een samenwerking startte met voetbalploeg FC Porto.

Voor Alarcón was 2017 het beste seizoen uit zijn carrière. Hij won in dat jaar de Vuelta Asturias (UCI 2.1) en de Volta a Portugal (UCI 2.1), inclusief ritoverwinningen. Een jaar later verdedigde hij zijn titel in de Volta a Portugal met succes.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.