Raúl Alarcón gewoon van start in Ronde van Luxemburg
foto: RV
woensdag 5 juni 2019 om 19:40

Raúl Alarcón gewoon van start in Ronde van Luxemburg

Raúl Alarcón is een opvallende naam op de startlijst van de Ronde van Luxemburg. Bij de 33-jarige Spanjaard van W52 / FC Porto zouden volgens de Portugese krant Record onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort zijn geconstateerd, maar de autoriteiten staan deelname niet in de weg.

Op 24 mei had het er alle schijn van dat Alarcón en ook Alejandro Marque in een lastig pakket terechtkwamen. Volgens de Portugese krant Record waren onregelmatigheden aangetroffen in het biologisch paspoort van de twee Spanjaarden. Er volgde echter geen reactie van de UCI op deze berichtgeving.

Aan de Portugese sportkrant O Jogo vertelde Alarcón: “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd. Ik nam al contact op met het Spaanse antidopingagentschap en daar zei men dat er geen onderzoek tegen me loopt. Ik verwacht zij een schriftelijke bevestiging sturen, zodat ik dit kan voorleggen aan een advocaat. Er mogen geen onterechte vermoedens worden gecreëerd.”

En omdat niets deelname in de weg staat, staat de Spanjaard vanavond aan het vertrek van de proloog van de Ronde van Luxemburg. Om 20.45 uur mag hij zijn tijd op de klokken zetten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.