Raymond Kreder derde in openingsrit Tour de Taiwan
zondag 11 maart 2018 om 08:13

Raymond Kreder is in de eerste etappe in de Tour de Taiwan derde geworden. De 28-jarige Nederlander, die dit seizoen uitkomt voor de Japanse ploeg UKYO, zag na 83,2 kilometer de ritzege in Taipei City gaan naar Hayato Okamoto van de Japanse nationale selectie. De Koreaan Joon Yong Seo eindigde als tweede.

De enige andere Nederlander aan de start in de Aziatische rittenkoers, Roy Eefting, kwam als zevende over de finish in de massasprint. De van oorsprong baanwielrenner komt op de weg uit voor Memil-CCN, een Finse continentale formatie.

In het algemene klassement leidt Okamoto. Kreder staat door onderweg behaalde bonificaties op de vijfde plaats, zes seconden achter de Japanse leider. Eefting is tiende. De Ronde van Taiwan (2.1) duurt nog tot en met donderdag.