Raymond Poulidor: “Mathieu is beter dan zijn vader en ik waren”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2019 om 12:58

Raymond Poulidor: “Mathieu is beter dan zijn vader en ik waren”

Raymond Poulidor meent dat zijn kleinzoon Mathieu van der Poel beter is dan zijn vader Adrie van der Poel en hijzelf waren. Ondanks dat Poulidor in zijn carrière 73 overwinningen boekte. “Hij heeft de genen van zijn vader en zijn opa, maar hij is beter dan wij”, verklaart hij tegenover de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Poulidor heeft altijd al geloofd in het talent van zijn kleinzoon. Dat het op deze leeftijd al ontbolstert, verbaast hem wel. “Hij doet nu hele speciale dingen op zijn leeftijd. Hij past zich aan elke wielerdiscipline aan”, aldus Poupou. “Wie weet wat er gebeurt als hij op een dag bedenkt dat hij de Tour wil rijden.”

Wat Van der Poel ook beslist, dit zal volgens zijn opa nooit ten koste gaan van het veldrijden. “Er is in ieder geval geen sprake van dat hij het veldrijden op zal geven. Dat doet hij niet, veldrijden is heilig voor hem”, licht Poulidor toe. “Het is heel bijzonder hoe hij zijn eigen carrière uitstippelt. Hij luistert naar niemand.”

“Hij heeft een bijzonder karakter. Hij fietst met plezier en neemt niets serieus. Dat is misschien wel zijn sterkste punt”, gaat hij verder. “Hij is altijd ontspannen. Hij regelt zijn hele carrière zelf. Hij is de baas.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.