Siebens wint in York, RCS en RAI in de clinch, operatie voor Courteille
foto: LaPresse
maandag 26 november 2018 om 16:15

Siebens wint in York, RCS en RAI in de clinch, operatie voor Courteille

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Gianni Siebens, de uitzendrechten van de RCS-wedstrijden en een aanstaande operatie voor Arnaud Courteille vanwege een beknelde liesslagader.

Gianni Siebens de beste in Britse cross

De maandag zal goed voelen voor Gianni Siebens. De jonge Belgische veldrijder, 20 jaar pas, was namelijk de beste in de cross van York. Hij was in de modder van de regio Yorkshire oppermachtig en leidde van start tot finish. Daarmee bleef hij een andere Belg ruim voor, Yorben Van Tichelt van de ploeg Neon Velo eindigde op 1m05s van Siebens. De derde plaats ging naar Nicholas Craig uit Groot-Brittannië, op bijna anderhalve minuut achterstand.


RAI (nog) niet akkoord met voorstel RCS voor uitzendrechten

Met het nieuwe jaar voor de deur hebben RCS en de RAI nog geen contract getekend over de uitzendrechten. De onderhandelingen staan onder spanning, schrijft het Italiaanse Il Messaggero. Organisator RCS zou namelijk 18 miljoen euro vragen voor de tv-rechten van de Giro d’Italia, alsook voor andere RCS-koersen van Strade Bianche en Tirreno-Adriatico tot de Ronde van Lombardije. Eerder bedroeg dat contract nog 12 miljoen euro. De productiekosten vallen nog buiten die genoemde bedragen.

Naar verluidt overweegt RAI de uitzendrechten van Italiaanse wedstrijden te laten vallen, om in plaats daarvan voor ‘goedkopere’ wedstrijdbeelden van bijvoorbeeld de Vuelta a España te kiezen. Voor wedstrijden die onder de vleugels van de RCS is exposure en zichtbaarheid in Italië zelf heel belangrijk. Daarnaast moet de Giro verplicht op een open kanaal uitgezonden worden. Commerciële kanalen staan volgens Italiaanse media te trappelen, waardoor RCS de prijs bij publieke omroep RAI op probeert te drijven.


Arnaud Courteille onder het mes voor liesslagader

Een bekende wielerblessure heeft Arnaud Courteille getroffen. De Franse renner van Vital Concept heeft een beknelde liesslagader en gaat daarvoor 30 november onder het mes. Eind september merkte de 29-jarige Courteille dat er iets niet goed was, waarna hij via via bij dokter Feugier belandde. “Onderzoek wees uit dat de omtrek van mijn slagader op twee plaatsen met 20% afgenomen was. Dat heeft de pijn en het gebrek aan power veroorzaakt”, zegt Courteille in het persbericht van zijn ploeg. Hij zal zes weken rust moeten nemen en daarna nog eens zes weken moeten ‘optrainen’. “Het is geen ongevaarlijke operatie, maar het is geruststellend om te weten dat ik na de operatie beter zal zijn.”

Binnen Vital Concept hebben Patrick Müller en Jimmy Turgis (nieuwkomer in 2019) al te maken gehad met deze blessure. In Nederland en België zijn Joris Nieuwenhuis, Steven Kruijswijk, Dennis van Winden, Bert De Backer en Vincent Baestaens voorbeelden van renners met problemen aan de liesslagader.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.