RCS Sport maakt wildcards Giro bekend
Foto: Sirotti
zaterdag 20 januari 2018 om 17:45

RCS Sport maakt wildcards Giro bekend

De organisator van de Giro d´Italia, RCS Sport, heeft bekendgemaakt welke teams dit jaar aan de start mogen staan van de 101e Giro, die van start zal gaan in Israël. Naast de achttien WorldTourploegen zullen er ook nog vier ProContinentalploegen hun opwachting mogen maken. Dit zijn de drie Italiaanse teams Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF, Wilier Triestina-Selle Italia en het Israëlische team Israel Cycling Academy geworden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Naast de wildcards voor de Giro zijn ook de wildcards bekendgeworden voor de andere Italiaanse koersen die RCS Sport organiseert, op de Ronde van Lombardije na. De wildcards zijn bekendgemaakt voor de wedstrijden; de Strade Bianche,  de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Op 3 maart zullen Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini hun opwachting mogen maken in de koers over onverharde wegen, de Strade Bianche. Vier dagen later mag Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini verder afreizen naar het iets noordelijker gelegen Lido di Camaiore, waar de Tirreno van start gaat.

De andere drie ploegen die een wildcard hebben gekregen voor deze wedstrijd zijn het Russische Gazprom-Rusvelo, het Israelische Israel Cycling Academy en het Italiaanse Wilier Triestina-Selle Italia.

Voor de langste WorldTourwedstrijd op de kalender, Milaan-San Remo, mogen zeven teams zich opmaken. Dit zullen naast de vier zojuist genoemde ploegen ook nog Novo Nordisk, Bardiani CSF en Cofidis, Solutions Credits zijn.

Voor de Ronde van Lombardije zijn de wildcards nog niet verdeeld. Op basis van de prestaties van de ProContinentalploegen in het seizoen zal er later beslist worden welke teams het laatste monument van het jaar mogen rijden.

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2018 17:51
Dus geen Cunego... Liever toch de mannetjes van Bardiani volgens RCS. Ook geen van Aert in de Strade.
20 januari 2018 17:54
Toch Bardiani boven Nippo verkozen... Rota, Senni, Guardini en een stel dopinggevallen zijn blijkbaar interessanter dan Cunego and friends... En die Israëliërs hun wildcard. Nu eens kijken of die ploeg volgend jaar nog bestaat of dat het doel bereikt is..
20 januari 2018 18:07
Jammer dat ze Cunego geen afscheid in de Giro gunnen en dat ze Bardiani kiezen dat een paar dopinggevallen had.

@west
Ik weet zeker dat de Israelische ploeg een leuke ploeg kan neerzetten die leuke dingen kan laten zien. Hermans, Plaza, Enger en Sbaragli zie ik wel tot mooie dingen in staat.
20 januari 2018 18:08
@west Bardiani heeft blijkbaar een goed contact met de giro directie. Die mogen altijd Nippo en Androni hebben het steeds om het jaar. Dat is iets wat ik niet snap.
20 januari 2018 18:17
Dus geen Van Aert in Strade Bianche? Spijtig.
20 januari 2018 18:23
Vrij logische wildcards opzich. Had niet verwacht dat ze de ploeg van van Aert zouden uitnodigen puur vanwege hem.

Bardiani is volgens de Giro organisatie de ploeg die zich het meest richt op Italiaanse talentontwikkeling, dat zeiden ze in ieder geval ergens vorig jaar rondom het bekendmaken van wildcards. Daarom krijgen zij vaak de voorkeur boven Nippo of Androni hoewel beide ook Italiaanse talenten herbergen.
20 januari 2018 18:34
Hopelijk neemt Androni Sosa én Rivera mee, al zijn ze wel heel jong natuurlijk.
20 januari 2018 18:44
Cunego had drie jaar geleden al afscheid moeten nemen in de giro wat mij betreft. En gezien ze maar 2 proconti ploegen uitnodigen voor strade bianche is het niet gek dat crelan geen uitnodiging krijgt.
20 januari 2018 18:49
Die Israeli’s moeten echt wel een dikke cheque getrokken hebben...
20 januari 2018 18:54
Wout van Aert mag dus voor de zoveelste keer zijn planning gaan bijstellen.
20 januari 2018 18:56
@polleke
Hermans, Plaza, Jensen, Sbaragli, Enger, Neilands, Boivin, Raim. Weinig PCT ploegen zouden een sterker achttal kunnen sturen volgens mij.
20 januari 2018 18:59
Zonde dat Van Aert niet in de Strade Bianche start, maar ook weer een signaal dat ook hij zich eerst moet bewijzen.
20 januari 2018 18:59
Novo Nordisk mag naar Milaan-San Remo? Wat hebben die daar in godsnaam te zoeken?
20 januari 2018 19:37
@dark-knight
Novo Nordisk sponsorde (weet niet of ze nog steeds sponsoren) koersen van RCS. Dus worden gewoon daarom uitgenodigd. Net als dat Cofidis ook koersen sponsort om zo de ploeg aan het vertrek te krijgen zoals de Vuelta.
20 januari 2018 19:39
Italianen hebben natuurlijk helemaal geen boodschap aan een wereldkampioen veldrijden. Hoe belangrijk (en leuk!) wij in Nederland en Vlaanderen die tak van sport ook vinden, in het mondiale wielrennen is het niet meer dan een uithoekje. Dan delen ze die wildcards toch echt liever uit aan ploegen die dicht bij het vuur zitten en/of een dikke cheque uitschrijven. En dat snap ik nog ook.
20 januari 2018 19:50
Kosten: 4 miljoen. (in het geval van Cycling Academy in ieder geval)
20 januari 2018 19:51
Wat verwachten mensen nou van een van Aert in de Strade? Helemaal uitgeblust tegen een fris wegpeloton. Goed dat hij daar niet als een martelaar wordt heen gestuurd. Iets met roofbouw en zo.
20 januari 2018 21:38
CCC dus helemaal niks. Voor het eerst?
20 januari 2018 21:42
CCC wordt elk jaar zwakker en heeft ook geen Italianen meer in de ploeg.
20 januari 2018 23:16
@Mathias...niks mis met hun 8-tal maar zonder Start in Israel waren ze er waarschijnlijk (nog) niet bij geweest... maar je hebt gelijk, er zijn veel PCT die het met minder moeten doen...eind Mei weten we meer ...
21 januari 2018 00:54
Edit redactie: Dit soort uitspraken zijn niet nodig.
21 januari 2018 07:03
De pakhazen van Bardiani worden gewoon opnieuw uitgenodigd. 3 dopeurs op enkele maande tijd is nog geen reden om ze te weigeren?
Mooi voorbeeld...
21 januari 2018 07:45
Bardiani uitnodigen is te gek voor woorden. Naast de 3 dopinggevallen hebben ze niets laten zien in de Giro. Nippo heeft tenminste nog Canola, Grosu en Cunego.
21 januari 2018 10:16
Bardiani heeft wat mij betreft wel echt afgedaan na hun driedubbele doping van vorig jaar. Jammer dat ze daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden door de giro. Ik zou zeggen, gebruik een aantal jaar voor het veranderen en moderniseren van je bedrijfsstructuur en kom daarna met leuke jonge (schone) talenten terug.
21 januari 2018 11:54
Ter nuancering:
Die jonge renner die 1 week in dienst was kun je bardiani moeilijk volledig aanrekenen. Misschien hun recruitment tak voor een deel.
En dat na het wegvallen van hun kopmannen een heel kleine ploeg weinig presteerden is ook niet echt gek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.