RCS verdubbelt prijzengeld voor vrouwen, premies mannen-Giro ook omhoog
foto: LaPresse - Stefano De Grandis
woensdag 21 februari 2018 om 20:15

RCS verdubbelt prijzengeld voor vrouwen, premies mannen-Giro ook omhoog

RCS gooit het prijzengeld voor meerdere wedstrijden die ze organiseren flink omhoog. Bij alle vrouwenkoersen wordt het prijzengeld verdubbeld, terwijl er voor de Giro d’Italia bij de mannen tien procent bij komt. Dat meldt het rennersvakbond CPA in een persbericht.

Alessandra Cappellotto, het hoofd van de vrouwentak van het CPA, is blij met het samenwerkingsverband dat is gesloten met RCS. Zij vroeg tijdens een meeting met RCS-baas Mauro Vegni nadrukkelijk het vrouwenwielrennen te verbeteren. “Dat gesprek met Mauro Vegni heeft geresulteerd in de verdubbeling van het prijzengeld voor alle vrouwenwedstrijden die georganiseerd worden door RCS”, zegt Cappellotto. “Ik ben heel erg tevreden en het bevestigt dat achter bepaalde ondernemers vooral een echte passie voor onze sport bestaat. Ik wil RCS graag bedanken namens alle atleten, en ik hoop dat dit ook door vele andere organisatoren zal worden gedaan.”

Ook extra geld voor de mannen
Voor de mannen is het prijzengeld voor de Giro gestegen met tien procent, naar een totaal van om en nabij de 1,4 miljoen euro. Dat is voortgekomen uit diverse gesprekken tussen RCS en CPA, nadat CPA-voorman Gianni Bugno dit vorig jaar had voorgesteld aan zijn landgenoot Vegni. “Ik ben blij met dit resultaat. Het laat zien dat de organisatoren interesse tonen om aan de eisen van de renners te voldoen, zelfs in moeilijke tijden voor de economie”, aldus Bugno. “De toename van het prijzengeld heeft zowel een economische betekenis voor mij, als een symbolische, omdat het betekent dat het belang van de sportieve verdienste boven alles wordt geplaatst.”

“Het prijzengeld in de WorldTour-wedstrijden is de laatste jaren niet toegenomen en ik hoop dat andere organisaties een voorbeeld kunnen nemen aan wat RCS dit jaar doet, en wat de ASO vorig jaar deed”, vervolgt Bugno, die in het verleden vaker steun kreeg van de RCS als het ging om de veiligheid van coureurs. “Ik bedank de organisatie van de Giro voor deze stap richting de renners, wat onze samenwerking en vriendschap verder zal consolideren.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2018 20:44
Het blijft in het wielrennen in verhouding tot andere takken van sport een schijntje.
21 februari 2018 21:14
Eigenlijk een beetje schrijnend dat een verdubbeling van het prijzengeld ogenschijnlijk in een handomdraai mogelijk leek, dat doet vermoeden dat dit in het verleden toch niet al te hoog was. Maar goed, los van die misschien wat cynische kanttekening is dit natuurlijk goed nieuws, bewijst dat het vrouwenwielrennen toch in de lift zit de laatste jaren.
21 februari 2018 21:28
@ Emergo, schijntje is erg overdreven. renners krijgen uiteraard een jaarsalaris en prijzengeld wordt verdeeld. Het betreft hier ook maar één wedstrijd. De sponsors in het wielrennen liggen ook niet voor het oprapen. Dat er sporten zijn waar spelers enorm overbetaald worden is eerder een misstand te noemen.
21 februari 2018 21:32
Hier is trouwens Dumoulin's eerste reactie over de zaak Froome:
https://www.sbs.com.au/cyclingcentral/article/2018/02/21/dumoulin-wants-froome-saga-ended-giro?cid=trending
21 februari 2018 21:44
@raafje
Niet echt zijn eerste reactie erover
21 februari 2018 22:24
Erg om vast te stellen dat Froome meer startgeld zou ontvangen voor de Giro dan het totale prijzengeld.
21 februari 2018 23:03
@ km
Waar de winnaar van vorig jaar dus voor een appel en een ei rijdt .
21 februari 2018 23:49
Was de verdubbeling goedkoper dan de 10% ophoging?
22 februari 2018 09:01
Er is natuurlijk nergens bekend gemaakt voor hoeveel meer of minder dan Froome hier Dumoulin aan de start staat.
22 februari 2018 10:39
@Sunrider Het gaat hier om een bedrag voor 3 weken fietsen voor zo'n 18 ploegen met 7-8 renners plus begeleiding. Het blijft een schijntje in verhouding tot een verschillende andere takken van sport.
22 februari 2018 13:05
Welke "alle vrouwenkoersen" organiseert de RCS precies? Alleen Strade Bianche? Volgens mij zijn Binda, Giro, Emilia en Toscane elk een eigen organisatie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.