Reacties Marthe Truyen, Axelle Bellaert en Jinse Peeters na WK
©Photopress.be
Nico Dick zondag 3 februari 2019 om 14:51

Reacties Marthe Truyen, Axelle Bellaert en Jinse Peeters na WK

Clean sweep voor Nederland, bij de dames U23. Dan moesten de Belgische beloften het met een stuk minder stellen. Marthe Truyen werd 14de, Axelle Bellaert en Jinse Peeters finishten respectievelijk 18de en 24ste. We bundelden hun reacties.

Marthe Truyen (Telenet-Fidea): “Prima start blijft me bij”
“Vooraf mikten we op een plaats bij de top vijftien, als ik een goede dag had. Dan moet ik met die 14de plaats blij zijn”, aldus Truyen. “Vooral die prima start blijft me bij. Dat lijkt stilaan mijn handelsmerk te worden. Ik reed zelfs even in derde positie.”
“In de tweede koershelft zag ik de kopgroep altijd rijden. Maar die honderd meter waren toch onoverbrugbaar. Ik hoopte dat het op de weg eens helemaal zou stilvallen. Dat gebeurde helaas niet. Maar ik ben niet ontevreden. Als ik volgend jaar weer een stapje vooruit kan zetten, zit er zeker een toptienplaats in.”

Axelle Bellaert (Vondelmolen CT): “Het ging te snel op de rechte stukken”
“Ik was de voorbije weken wat op de sukkel. Een plaats in de top twintig zou moeilijk worden, werd me vooraf verteld. Als je dan als 18de finisht, moet je tevreden zijn. Alleen ging het voor mij nog iets te rap op de rechte stukken. Maar ik ga met een goed gevoel naar huis na mijn laatste WK bij de beloften.”

Jinse Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice): “Ervaring opgedaan”
“Stikkapot ben ik. Ik heb echt alles gegeven wat in mijn lijf zat. Een twintigste plaats zat er wellicht in, maar ik wisselde van fiets op het foute moment.”
“Toch ga ook ik met een tevreden gevoel naar huis. Na een wisselvallig seizoen waarin het zeker niet liep zoals ik gehoopt had, mocht ik al blij zijn met de selectie. Hopelijk kan ik dankzij de opgedane ervaring volgend jaar nog een stapje vooruit zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.