Reacties na Druivencross Overijse
zondag 13 december 2009 om 17:33

Reacties na Druivencross Overijse

Niels Albert boekte vandaag na een sterk nummer zijn tweede zege in evenveel dagen. De wereldkampioen had in het begin wel wat moeite om Kevin Pauwels af te houden, maar reed uiteindelijk toch solo naar de streep. Sporza verzamelde na de wedstrijd reacties van de drie beste renners in koers.

Niels Albert: “Ik had van bij het begin een heel goed gevoel. De benen waren super. Na een rustig begin kwam ik dan toch in het juiste ritme. Ik kon het verschil maken op Kevin Pauwels op de stukken bergop. Ik denk dat ik maar net een tikkeltje beter was dan hij. Ik slaagde er dan ook niet echt in om het verschil uit te bouwen. Dit is een heel leuke cross. Ik reed voor eigen publiek en het parcours ligt mij. Het was afzien, maar ook genieten. Mijn vorm is weer in stijgende lijn, daar ben ik blij om.”

Sven Nys: “Ik heb mij in de eerste twee rondes te veel laten wegdrummen. Toen de boel ontplofte, was de kloof meteen veel te groot, en dat heeft me misschien de aansluiting gekost. Ik heb tot twee rondes van het einde geprobeerd om de kloof op Niels te verkleinen, maar toen ik merkte dat dat niet lukte, gaf ik het op. Ik kon niet sneller dan Niels vandaag. Hij is op dit moment beter en dus de verdiende winnaar. Ik kan daar mee leven, maar ik hoop wel op beterschap.”

Kevin Pauwels: “Vooral op de klimmetjes was Niels sneller dan mij. Op de technische stukken kon ik telkens wat terrein goedmaken, maar bergop reed hij steeds weer verder weg. Dan kan je niet blijven terugkomen. Ik voelde me even goed als vorig jaar, maar nu stuitte ik op een sterke Albert.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.