Reacties na openingsetappe Tour Down Under
dinsdag 15 januari 2019 om 16:05

Reacties na openingsetappe Tour Down Under

Elia Viviani won de eerste WorldTour-sprint van 2019, door de openingsetappe te winnen van de Tour Down Under. Voor de overige sprinters is het nog even wachten op hun eerste seizoenszege. WielerFlits bundelde de reacties van enkele snelheidsduivels.

flag-de Max Walscheid (2e): “Benen ontploften in de laatste vijftig meter”
Max Walscheid begon zijn seizoen bijna op de best mogelijke manier. De Duitse sprinter van Team Sunweb leek op weg naar de zege, maar werd in extremis nog voorbijgesneld door Italiaans kampioen Viviani. Toch klonk de 25-jarige Walscheid na afloop tevreden. “Er was sprake van tegenwind, en ik ging bovendien behoorlijk vroeg”, analyseert hij zijn sprint.

“Mijn benen ontploften dan ook in de laatste vijftig meter. Viviani deed het geweldig door op het juiste moment te komen. Ik ben echter trots op hoe we als ploeg hebben gereden. Complimenten aan de jonge renners, zoals Cees Bol. Ze hebben me echt geweldig gebracht. Het is speciaal om het al in de eerste wedstrijd te laten zien.”

flag-it Jakub Mareczko (3e): “Dit geeft me vertrouwen”
Elia Viviani schoot als een komeet naar de ritwinst, maar ook zijn landgenoot Jakub Mareczko reed een bijzonder snelle sprint. De 24-jarige renner van CCC Team wist zodoende nog knap derde te worden. “Dit geeft me dan ook vertrouwen”, zo liet Mareczko na de finish weten.

“We zijn hier gekomen voor een etappezege”, is hij ambitieus. “Het zal niet gemakkelijk worden, aangezien er veel sprintploegen zijn. Maar we blijven het proberen.”

Peter Sagan reed geen al te beste sprint – foto: Cor Vos

flag-sk Peter Sagan (8e): “Het was een chaotische sprint”
Slowaaks kampioen Peter Sagan werd zondag nog tweede in de Down Under Classic, maar kwam er dinsdag niet aan te pas in de eindsprint. De kopman van BORA-hansgrohe werd slechts achtste. “Het was een chaotische sprint”, zo laat Sagan weten op de ploegsite.

“We hadden op een beter resultaat gehoopt, maar we staan pas aan het begin van een lang seizoen. De vorm is goed, en we krijgen deze week nog meer kansen.” Te beginnen woensdagnacht, als de renners koersen richting Angaston. De etappe lijkt op maat gemaakt van Sagan, en dan met name de oplopende laatste kilometer.

flag-au Caleb Ewan (wist zich niet te plaatsen): “We zaten te ver”
Caleb Ewan begon aan de Tour Down Under met hoge verwachtingen, gezien zijn zege in de Down Under Classic. De 24-jarige Australiër kon zich echter niet mengen in de sprint: hij eindigde uiteindelijk slechts als 23e. “We verloren elkaar in de laatste kilometer”, zo gaf Ewan aan na afloop.

“We reden de gehele etappe goed vooraan, tot de slotkilometer. Hierdoor moest ik voor de eindsprint al een flinke inspanning doen. Ik probeerde me vervolgens nog te positioneren, maar dat lukte helaas niet meer. Ik had uiteraard op een beter resultaat gehoopt, maar ik hoop woensdag wél mee te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.