Reacties na Superprestige Gieten
zondag 29 november 2009 om 17:33

Reacties na Superprestige Gieten

Sven Nys won vandaag in Gieten zijn 50e Superprestigewedstrijd in zijn carrière. Hij overklaste de rest van het deelnemersveld door al van in het begin van de cross het hazenpad te kiezen. Sporza sprokkelde na afloop volgende reacties van de protagonisten, te beginnen bij de winnaar.

Sven Nys: “Ik heb lang op mijn 50e SP-zege moeten wachten, maar het was wel een oververdiende zege. Dit is een cross voor de renners met power. Normaal hou ik hier niet van, omdat er te weinig technische stukken zijn. Maar vandaag had ik meteen het goeie gevoel. Ik nam snel de leiding en gaf die niet meer af. Als de conditie goed is, kun je de rest eraf rijden.”

Niels Albert: “Ik zit in een dipje, maar dat is niet erg. Het is zelfs normaal. Ik ben op dit moment niet superslecht, maar ook niet supergoed. Nys was weer heel sterk. Iedereen heeft zo zijn topperiode. Bij mij is het nu wat minder, maar dat betekent dat ik nu rustig kan opbouwen. Voor de kampioenschappen wil ik opnieuw helemaal top zijn.”

Zdenek Stybar: “Mijn start was slecht en ik was gewoon moe na Koksijde. Ik ben zaterdag pas laat in mijn bed gekropen en dat heb ik gevoeld. Vanochtend waren mijn benen niet zoals anders. Maar goed, dit hoort er ook bij. Volgende week is er weer een cross en dan hoop ik opnieuw te kunnen meestrijden voor de overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.