Reacties op horrorcrash in openingsetappe Ronde van Polen

woensdag 5 augustus 2020 om 19:39
Reacties op horrorcrash in openingsetappe Ronde van Polen

foto: Cor Vos

De zware crash in de openingsetappe van de Ronde van Polen leidde al tot verschillende reacties vanuit het peloton. Zo lief Patrick Lefevere via zijn social media al weten woest te zijn op Dylan Groenewegen. “Ze moeten die man in de gevangenis zetten.” WielerFlits bundelt de reacties.

Luis Ángel Maté – 18.35 uur
“Ik denk dat er moet worden stilgestaan bij wat er vandaag in Polen is gebeurd en dat de dader lang niet mag fietsen. Veiligheid is het belangrijkste in onze sport, veel meer dan welke zege dan ook.”


Simon Geschke – 19.24 uur
“Ieder jaar dezelfde waanzinnige sprint bergafwaarts in de Ronde van Polen. Elk jaar vraag ik mezelf af waarom de organisatie denkt dat dit een goed idee is. Massasprints zijn gevaarlijk genoeg, je hebt geen dalende finish nodig met 80 per uur!”


Robin Carpenter – 19.32 uur
“Verbaasde het iemand anders ook hoe de hekken bewogen bij de val in de Ronde van Polen? Het lijkt erop dat ze niet goed waren geschakeld. Je zou niet meteen erdoorheen moeten kunnen vallen en meer renners ten val brengen. Natuurlijk, ze reden erg snel maar voor mijn gevoel zijn er meer van zulke valpartijen waarbij een renner in de omheining belandt en géén chaos zoals deze veroorzaakt.”


Fabio Sabatini – 19.47 uur
“Ongeacht een mogelijke diskwalificatie van Dylan Groenewegen, moet de Ronde van Polen begrijpen dat een aankomst bij 85 per uur altijd zelfmoord is. En ik denk al jaren hetzelfde, maar ze willen hier altijd show. Wel, hier is de show. Ik bid voor Fabio Jakobsen.”


David de la Cruz – 19.51 uur
“Ik hoop dat iedereen die vandaag bij de val betrokken was, oké is en dat er een passende straf volgt. Zulke acties brengen niet alleen ons leven in gevaar, maar beschadigen ook het imago van onze sport enorm.”


Elia Viviani – 20.05 uur
“Forza Fabio!”


Thomas De Gendt – 20.40 uur
“Op dagen als deze is het enige wat je kan doen, je vrouw en kinderen bellen en zeggen dat je van ze houdt.”


Chenella Stougje (schoonzus Fabio) – 20.46 uur

“Lieve lieve broer, hou vol. Je bent zo sterk”


Philippe Gilbert – 21.52 uur
“Laten we bidden voor mijn vriend Fabio!”


Lance Armstrong – 22.06 uur
“Mijn gedachte en gebeden gaan uit naar Fabio Jakobsen. Wees sterk vriend! Ik loop al lang mee in dit wereldje en ik denk niet dat ik ooit zijn angstwekkende crash heb gezien. FabioSTRONG”


Adrie van der Poel – 22.06 uur

“Blijf vechten Fabio Jakobsen”


Koos Moerenhout (bondscoach) – 22.13 uur
“Kom op #champ!”


Axel Merckx – 22.23 uur
“Blijf vechten Fabio!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.