Rebellin: “Nog nergens getekend, maar verwacht een ploeg te vinden”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 januari 2020 om 14:40

Rebellin: “Nog nergens getekend, maar verwacht een ploeg te vinden”

Davide Rebellin zal dit jaar toch niet uitkomen voor Cambodia Cycling Academy. De inmiddels 48-jarige Italiaan ontkent gesprekken te hebben gevoerd met de nieuwe continentale formatie. “Ik ben gewoon een vriend van de manager, dat is alles. Maar ik verwacht wel degelijk een ploeg te vinden”, zo vertelt hij aan La Gazzetto dello Sport.

Rebellin kwam afgelopen jaar nog uit voor de Algerijnse ploeg Sovac, maar stapte gedurende het seizoen over naar het eveneens continentale Meridiana Kamen. De renner werd de voorbije periode nadrukkelijk gelinkt aan het ambitieuze Hongaarse Epowers Factory, maar dit project kwam uiteindelijk nooit van de grond.

De initiatiefnemers kregen het financiële plaatje niet op tijd rond, waardoor Rebellin weer op zoek moest naar een nieuwe werkgever voor 2020. De gewezen klassiekerwinnaar leek tijdens zijn zoektocht uit te komen bij Cambodia Cycling Academy, maar Rebellin verwijst de transfergeruchten naar het rijk der fabelen.

“Ik hoop binnen enkele dagen een nieuwe ploeg te vinden voor 2020”, zo vertelt de oud-renner van onder meer Polti, Liquigas en Gerolsteiner in gesprek met de roze sportkrant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.