Nuyens eist meer dan miljoen euro in rechtszaak met Van Aert, uitspraak 26 november

dinsdag 22 oktober 2019 om 15:30
Nuyens eist meer dan miljoen euro in rechtszaak met Van Aert, uitspraak 26 november

foto: Cor Vos

De arbeidsrechtbank van Mechelen zal volgens Het Laatste Nieuws op dinsdag 26 november oordelen of de contractbreuk van Wout van Aert bij het team van Nick Nuyens terecht was. Die laatste eist een schadevergoeding van 1.150.000 miljoen euro, zo liet Rudi Desmet, de advocaat van Nuyens, weten in zijn pleidooi.

Op 17 september 2018 verbrak Van Aert vanwege ‘dwingende redenen’ zijn contract, dat liep tot aan het einde van 2019. Zo zou Nuyens mensen binnen het team onder druk hebben gezet om belastende verklaringen af te leggen over Van Aert.  Een incident waardoor “verdere samenwerking onmogelijk werd”, aldus de advocaat van Van Aert.

Door Nuyens zelf, zakenpartner Chris Compagnie en advocaat Rudi Desmet is dit altijd ontkend. Zijn gaan er vanuit dat de contractbreuk aangestuurd werd door het feit dat Van Aert in 2019 al voor de Nederlandse Jumbo-Visma ploeg wilde koersen. “Dus hij moest óf een schadevergoeding betalen óf een dringende reden creëren. En dat is gebeurd”, stelt Nuyens, die eerder dit jaar met betrekking tot de zaak aangaf heel stevig in zijn schoenen te staan.”

De overstap naar Jumbo-Visma kwam er. Half november kreeg Van Aert van de Internationale Wielerunie UCI toestemming om voor de Nederlandse ploeg te gaan rijden. Dit jaar werd de Belg nationaal kampioen tijdrijden en daarnaast boekte hij zeges in het Critérium du Dauphine en de Tour de France. Momenteel is Van Aert nog altijd herstellende van zijn zware valpartij tijdens de Tour-tijdrit in Pau.

Oordeelt de arbeidsrechtbank dat de contractbreuk niet terecht is, dan eist Nick Nuyens een schadevergoeding van meer dan een half miljoen. Van Aert riskeert tevens een boete van 50.000 Zwitserse frank (43.809 euro) bij de UCI en een schorsing.


Update 15.30 uur

Rudi Desmet, de advocaat van Nick Nuyens, heeft in zijn pleidooi een schadevergoeding van 1.150.000 miljoen euro geëist. Als de rechtbank van Mechelen tot de conclusie komt dat de contractbreuk van Wout van Aert onterecht is, dan zal de renner een flinke som geld moeten betalen aan zijn voormalige teammanager. De arbeidsrechtbank komt later vandaag met een definitieve uitspraak.


Update 16.00 uur

Wout van Aert zal op dinsdag 26 november weten of hij een schadevergoeding moet betalen aan zijn voormalige teammanager Nick Nuyens, aldus Het Laatste Nieuws. Nuyens eist een schadevergoeding van ruim één miljoen euro. Volgens de verdediging verbrak Van Aert zijn contract wel degelijk om ‘dringende redenen’.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.