Reguigui, Stenuit en Bille naar nieuwe continentale ploeg
Youcef Reguigui - foto: Sirotti (archief)
zondag 19 november 2017 om 11:14

Reguigui, Stenuit en Bille naar nieuwe continentale ploeg

Youcef Reguigui wordt volgend seizoen een van de uithangborden van een nieuw op te richten continentale ploeg. Hij komt over van Dimension Data, waar hij na vijf seizoenen geen contractverlenging kreeg. De Belgische oud-wielrenner Geoffrey Coupé geeft leiding aan de formatie, die voornamelijk uit Belgen en Afrikaanse renners zal bestaan.

De ploeg is nog niet officieel gepresenteerd en de naam is ook nog niet bekend. Op Facebook geeft Coupé aan dat het Algerijnse autobedrijf SOVAC een van de sponsoren zal zijn. Met Reguigui hebben zij in 2018 de regerend Algerijns kampioen in de selectie.

Daarnaast is de komst van meerdere Belgische wielrenners reeds bevestigd. Onder hen Robin Stenuit van Wanty-Groupe Gobert en Gaëtan Bille van Veranda’s Willems-Crélan. Julien Kaise, Grégory Carême, Geoffrey Guillaume maken ook onderdeel uit van de selectie. De komende dagen hoopt Coupé meer namen te kunnen presenteren.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 november 2017 11:26
Flinke stap terug voor Reguigui, maar het is wel goed dat er een Algerijns-Belgische ploeg komt. Dan kunnen ze zowel in Afrika als in Europa koersen. Er zit veel talent is Algerije en tot voor kort waren er ook meerdere CT ploegen. Maar de afgelopen jaren waren er wat problemen tussen de nationale bond en de ploegen. De bond wilde vooral prioriteit wilde geven aan het sturen van een sterke nationale ploeg naar wedstrijden ipv 2-3 teams+ een (zwakke) nationale selectie; je ziet dat ook bij Marokko. Een soort prestige, maar het gaat ten koste van de ontwikkeling van talent.
19 november 2017 11:46
Coupé is niet aan zijn proefstuk toe, ik herinner me de ploeg Geofco Ville d’Alger als Algerijns-Belgische ploeg onder zijn leiding.
19 november 2017 11:52
@neilstrung: Inderdaad, ik had het ook net opgezocht. In 2012, in 2013 werd dat Doltcini, dat weer Veranclassic werd en die fuseerden dit jaar met Wallonie en begon Coupe een nieuw amateurteam, naturablue, dat volgend jaar weer CT is. Het jammere aan die ploegen van Coupe is dat ze altijd gepaard gaan met veel personele wijzigingen gedurende het seizoen (volgens mij worden renners vaak gehaald afhankelijk van het wedstrijdprogramma) en het daardoor altijd wat rommelig overkomt.
19 november 2017 12:26
@Verweggistan

Toch hebben ze nog nooit een selectie gehad van deze aard. Als je ziet naar zijn vorige continentale ploegen is het niveau toch beduidend lager en konden ze op Belgisch continentaal gebied niet veel grond raken. Dat zou nu toch zeker moeten kunnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.