Relaxte Vollering mikt ook in Burgos op eindzege: “Je bent zo goed als je laatste koers”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 13:42

Relaxte Vollering mikt ook in Burgos op eindzege: “Je bent zo goed als je laatste koers”

In het voorjaar was het telkens net niet voor Demi Vollering, maar inmiddels zit de Nederlands kampioene weer in de winnende flow. Na haar eindzeges in La Vuelta Femenina en Itzulia Women gaat ze in de Ronde van Burgos (16-19 mei) voor een hattrick.

Vollering koerst inmiddels weer met veel zelfvertrouwen, na haar recente successen op Spaanse bodem. “Deze zeges in Spanje zorgen ergens wel voor een opluchting. Ik wist dat het conditioneel goed zat, maar de bevestiging komt pas echt als je wint”, geeft de renster aan in een persbericht van SD Worx-Protime. “Nu rijd ik weer relaxter. Je bent echter zo goed als je laatste koers, dus natuurlijk ga ik in de Ronde van Burgos opnieuw voor de eindzege.”

“In het voorjaar was het vaak net niet, dus dit is een soort van opluchting. Ik wist dat ik geduldig moest blijven. Hard werken wordt altijd beloond. Alleen weet je niet wanneer, dus is het belangrijk om rustig te blijven. Het is zo dat eens die eerste zege er is, je meteen extra vertrouwen tankt en relaxter kunt koersen. Je vertrouwt sneller op je instinct. Anders rijd je toch iets voorzichtiger.”

Koersen met Wiebes
En nu volgt dus de Ronde van Burgos, een wedstrijd die Vollering vorig jaar al wist te winnen. Waar kijkt ze nu echt naar uit? “Ik heb vooral veel zin om opnieuw met Lorena Wiebes te koersen. Ik vind het leuk om naar een sprint toe te werken. Een goede lead-out neerzetten is een teamprestatie en daar haal ik veel voldoening uit. Dat is een ander soort uitdaging. Het is fijn als je je ploeggenote in een perfecte positie kunt afzetten voor de finish. Dat is wat ik zo mooi vind aan wielrennen als ploegsport.”

Vollering kan zelf een heuse hattrick scoren. “Daar ben ik niet zo mee bezig. Deze etappekoers ligt me normaal altijd wel. Alleen is het parcours gewijzigd. De zware slotklim naar Lagunas de Neila in de laatste etappe zit er niet meer in. In de plaats daarvan zijn er twee klimetappes. Daar kijk ik al naar uit, maar zoals gezegd leef ik van doel tot doel. En dat is eerst donderdag hopelijk Lorena Wiebes perfect piloteren naar ritwinst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.