Remco Evenepoel, Baloise Belgium Tour, Bingoal-Wallonie Bruxelles

dinsdag 11 februari 2020 om 12:54
Remco Evenepoel, Baloise Belgium Tour, Bingoal-Wallonie Bruxelles

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het programma van Remco Evenepoel, de Baloise Belgium Tour en de blessures bij Bingoal-Wallonie Bruxelles.

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel mikt op de eerste roze trui in de Ronde van Italië. Ook van de Giro-tijdrit tussen Conegliano en Valdobbiabene (33,7 kilometer) maakt hij een doel. Het Nieuwsblad meldt dat hij voor de Tirreno-Adriatico de chronoproef in het noorden van Italië grondig gaat verkennen.

Evenepoel trekt vandaag naar Calpe om zich voor te bereiden op de Volta ao Algarve. Daarna staat de verkenning van de Giro-tijdrit en de Tirreno op het programma. Vervolgens trekt het goudhaantje van Deceuninck-QuickStep naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage in functie van Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia.


Baloise Belgium Tour
Beveren is dit jaar gastheer van de start van de Baloise Belgium Tour. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Op 10 juni starten de coureurs op de Markt van Beveren. De avond daarvoor vindt daar tevens de ploegenpresentatie plaats. Koersdirecteur Rob Discart kan nog weinig melden over het parcours, maar hij geeft wel mee dat het geen proloog wordt. “waar die zal finishen, kan ik nog niet meegeven.”


Bingoal-Wallonie Bruxelles
Het zit Bingoal-Wallonie Bruxelles de laatste tijd niet mee. Het team was de afgelopen wedstrijden slachtoffer van diverse valpartijen en daardoor liggen verschillende renners in de lappenmand. In gesprek met La Dernière Heure maakt ploegmanager Christophe Brandt de balans op: “Tijdens de Ronde van Saudi-Arabië verloren we snel verschillende renners, zoals Tom Wirtgen, die zijn elleboog bleseerde. Gelukkig heeft hij niets gebroken en kan hij binnenkort herbeginnen. Baptiste Planckaert heeft zijn sleutelbeen gebroken en hij zal daarom een tijd afwezig zijn.”

Ook in de Ster van Bessèges kwam de ploeg er niet zonder kleurscheuren vanaf. “Eliot Lietaer en Ludovic Robeet zijn gevallen en Sean De Bie had last van zijn rug. Jonas Castrique heeft zijn seizoen nog niet kunnen beginnen, hij heeft last van zijn knie”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Samlambeej 12 februari 2020 om 23:47

Heb Robeet vandaag achter de brommer zien trainen over de glooiende wegen van Tubize.

Mooie, rustige, heuvelachtige regio Tubize-Ittre-Braine-le. Vanop sommige plekken indrukwekkender dan de Vlaamse Ardennen in mijn optiek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.