Remco Evenepoel: “Eerste plan niet kunnen uitvoeren”

zondag 29 september 2019 om 16:07
Remco Evenepoel: “Eerste plan niet kunnen uitvoeren”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel moest eigenlijk aanvallen met nog zes of zeven rondjes te gaan, maar de jonge renner verspeelde al zijn krachten in een poging om zijn gevallen kopman Philippe Gilbert terug te brengen. “Er was een plan gemaakt om aan te vallen, maar we hebben het eerste plan niet kunnen uitvoeren”, zo legt Evenepoel uit aan Sporza.

Er leek weinig aan de hand voor de nationale selectie, maar bij het opdraaien van Parliament Street – vlak voor het ingaan van de eerste lokale ronde – kwam mede-kopman Gilbert om onduidelijke redenen ten val. “Ik was net gaan plassen”, zo vertelt Evenepoel. “Ik kwam net terug en zag de val gebeuren. We hadden voor de start afgesproken dat ik Phil zou bijstaan als er iets zou gebeuren.”

“Dat heb ik gedaan, maar er was al barrage gemaakt. We dachten een paar keer dat we zouden terugkeren, maar dat was uiteindelijk niet zo. Ik heb me helemaal leeggereden, maar je voelt wel dat je in dit weer snel je krachten kwijt bent. Het was echt tegen de limiet. Het was op een gegeven moment helemaal op”, aldus Evenepoel, die ook niet weet hoe Gilbert ten val kwam.

“Ik zag ze gewoon liggen. Het was wel een vreemde val. Het kan zoveel zijn: een tikje of een slippertje. Het plan was eigenlijk om aan te vallen. Ik moest aangaan op zes of zeven rondes van het einde. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.