Remco Evenepoel: “Er is heel weinig verloren, denk ik”
foto: Cor Vos
donderdag 20 mei 2021 om 11:43

Remco Evenepoel: “Er is heel weinig verloren, denk ik”

Remco Evenepoel heeft daags na de Strade Bianche-etappe, waarin hij ruim twee minuten verloor op roze trui Egan Bernal, nogmaals teruggeblikt op zijn tijdverlies. De kopman van Deceuninck-Quick-Step staat met gemengde gevoelens aan de start van de twaalfde rit. “Ik heb tijd verloren, maar het valt mee”, zegt hij tegen Sporza.

“Ik sta op een minuut van het podium. Er is heel weinig verloren, denk ik”, aldus Evenepoel. “Het was gisteren een slechte dag, niet meer dan normaal zeker? Op de derde sector had ik gewoon niet de benen om te vechten. Toen iedereen begon te sprinten, kon ik niet mee. Het waren echt de benen die er niet waren.”

‘We hadden alleen maar pech’
Over mogelijke onenigheid met ploeggenoot João Almeida praat Evenepoel ook nog. De Portugees viel niets te verwijten, zegt hij. “Ik riep een paar keer in het oortje dat ik niet kon volgen, dat het te snel ging. Maar de verbinding was zo slecht dat de auto en João het niet gehoord hadden. We hadden alleen maar pech gisteren”, geeft hij aan.

“Stel dat het vandaag weer slecht is, dan is dat het gevolg van de superlange break en de weinige trainingsarbeid die ik de afgelopen maanden heb gehad. Drie maanden geleden was ik nog maar aan het wandelen”, blikt Evenepoel terug. De rit naar Bagno di Romagna is ook gevaarlijk. “Als het echt te snel gaat, moet ik het laten lopen. Maar ik geef niet zomaar op. Ik blijf voor elke meter vechten. Een mindere dag, maar geen paniek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.