Remco Evenepoel gaat niet meer van start in Benelux Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 3 september 2021 om 10:25

Remco Evenepoel gaat niet meer van start in Benelux Tour

Geen Remco Evenepoel aan de start van de vijfde etappe van de Benelux Tour. De renner van Deceuninck-Quick-Step kreeg afgelopen nacht opnieuw last van zijn maag en heeft besloten om uit de wedstrijd te stappen.

“Nadat zijn toestand de voorbije dagen verbeterde, kreeg Remco afgelopen nacht opnieuw last van zijn maag. Er is vervolgens besloten dat hij vandaag niet meer zal starten in de Benelux Tour. De teamartsen volgen zijn situatie de komende dagen van dichtbij op”, laat Deceuninck-Quick-Step weten via social media. Evenepoel dacht voor de start van de derde etappe ook al aan afstappen, nadat hij dinsdag last kreeg van maagklachten.

“Ik heb niks kunnen eten tot één uur voor de tijdrit. We bekijken het nu dag per dag. Als de situatie blijft verslechteren, heeft het geen zin om verder te doen. We gaan straks zien of ik al meer eten kan binnenhouden. Als dat niet lukt, kan ik beter uitzieken en herstellen richting volgende week”, liet Evenepoel dinsdag na de tijdrit weten.

EK wielrennen 
Het leek woensdag en donderdag de goede kant op te gaan, maar de Belg heeft nu dus opnieuw last van zijn maag en uit voorzorg is besloten om de Benelux Tour te verlaten. Evenepoel wil volgende week namelijk schitteren op het Europees kampioenschap wielrennen in Trentino. Op donderdag 9 september staat al de individuele tijdrit op het programma. Evenepoel werd twee jaar geleden nog Europees kampioen tegen de klok.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.