Remco Evenepoel gaat van start in Giro d’Italia
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 10 januari 2020 om 11:20

Remco Evenepoel gaat van start in Giro d’Italia

Update Remco Evenepoel staat in mei aan de start van zijn eerste grote ronde. De jeugdige coureur gaat met Deceuninck-Quick-Step mee naar de Giro d’Italia. 

Evenepoel ziet in de Giro d’Italia een perfecte wedstrijd om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen, zijn hoofddoel voor 2020. “Ik kijk er erg naar uit”, vertelt hij enthousiast. “Het zal een grote ervaring worden. Ik ben benieuwd hoe ik alles zal verteren en dat ik er goede herinneringen aan over zal houden.

De Giro d’Italia gaat op 9 mei van start in het Hongaarse Boedapest met een tijdrit.

Update – Evenepoel: “Plan is om het van dag tot dag te bekijken”

Remco Evenepoel laat in een persbericht van het team weten erg blij te zijn met het vertrouwen van de ploeg. “Ze geven me een geweldige kans”, aldus Evenepoel. “Het zal een grote ervaring voor me zijn om te zien hoe ik zal omgaan met drie weken volle bak koersen en alle hindernissen die daarbij komen kijken.”

“Tegelijkertijd kijk ik er natuurlijk ook naar uit om de Giro d’Italia te ontdekken. Het plan is om het dag voor dag te bekijken. We zullen zien hoe alles zal verlopen. Ik zal alles geven, maar ook proberen te genieten en te leren”, eindigt de 19-jarige Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.