Remco Evenepoel geeft met video inkijkje in herstelproces: “Nog veel werk voor de boeg”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 10:32

Remco Evenepoel geeft met video inkijkje in herstelproces: “Nog veel werk voor de boeg”

Remco Evenepoel werkt momenteel hard aan zijn herstel na zijn val in de Ronde van het Baskenland. Het gaat de goede kant op met de Belgisch kampioen, maar hij heeft nog wel een lange weg te gaan, vertelt hij in een video op zijn eigen Youtube-kanaal. In het filmpje wordt Evenepoel een dag lang gevolgd tijdens zijn revalidatieproces.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel begint de dag op de smarttrainer. Voordat hij ontbijt, werkt hij op de nuchtere maag een training af. Daarbij wordt flink gezweet, want Evenepoel heeft meerdere laagjes aangetrokken om het ‘oncomfortabel warm’ te hebben. Het doel: hitteacclimatisatie. Binnenkort vertrekt de kopman van Soudal Quick-Step namelijk op hoogtestage naar Sierra Nevada, waar het een stuk warmer zal zijn dan in België.

Later op de middag staat er een tweede training op het programma, maar tussendoor gaat Evenepoel nog kijken bij een hardloopwedstrijd van zijn schoonzusje Amira. “Hier heb ik altijd gewonnen vroeger, elk jaar op nieuw. Dat was hier altijd op leven of dood”, herinnert Evenepoel zich lachend. Ondertussen maakt hij tijd om op de foto te gaan met jonge fans en reikt hij medailles uit de podiumlaureaten.

Evenepoel: “Nog veel werk voor de boeg”
Vervolgens moet Evenepoel zelf weer aan de bak. Hij heeft een training van drie uur op het programma staan, die hij ziet als ‘eerste test’. Het is de vraag of hij een stapje terug moet doen of zijn revalidatie op dezelfde manier voort kan zetten. “De schouder is nog een beetje stijf, dus ik voelde me nog niet honderd procent op fiets”, concludeert hij na afloop. “Het gevoel in de benen was dan weer wel goed, maar ik heb nog veel werk voor de boeg. Dat maakt allemaal deel uit van de revalidatie.”

Onderdeel van die revalidatie is ook een bezoek aan kinesist Thijs Hertsens in Antwerpen. Hertsens, die ook Wout van Aert tot zijn cliënten mag rekenen, behandelt Evenepoel en doet enkele stabiliteitsoefeningen met hem. Hij wil hiermee onder andere de mobiliteit van Evenepoels in de Ronde van het Baskenland gebroken schouderblad testen. Tot slot, onderging de Aerokogel van Schepdaal nog een compressie- en ijstherapie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.