Remco Evenepoel gelooft dat hij ooit Tour naar zijn hand kan zetten: “Maar laten we beginnen bij het begin”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 10:17

Remco Evenepoel gelooft dat hij ooit Tour naar zijn hand kan zetten: “Maar laten we beginnen bij het begin”

Ride Tijdens het Critérium du Dauphiné wil Remco Evenepoel een nieuwe stap zetten in zijn voorbereiding voor de Tour de France. De Belg wil ‘als alles perfect loopt’ op het eindpodium staan, maar een ritzege is het eerste doel van Evenepoel. “De trilogie, oftewel minstens één etappe in alle drie de grote ronden winnen, spreekt me aan.” Meer over de ambities van de wereldkampioen tijdrijden is te lezen in een portret over Evenepoel in het nieuwe zomernummer van RIDE Magazine.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het eindpodium in Nice dus. Dat is het grote doel dat de wereldkampioen tijdrijden en zijn teambaas Patrick Lefevere openlijk durven uit te spreken. Hoewel het zelfvertrouwen van Evenepoel terug te zien is in zijn talloze zegegebaren, is de Aerokogel uit Schepdaal iets voorzichtiger in zijn bewoordingen over zijn ambitie in de Tour de France.

Vooraf tentoongestelde eerzucht krijg je in België namelijk als een boemerang terug wanneer de sportieve prestaties wat tegenvallen, stelt journalist en schrijver Joeri De Knop, die Evenepoel al volgt voor Het Laatste Nieuws sinds zijn tijd bij de junioren.

Het is de honger naar zeges en de grote motivatie om te verbeteren die voor de vele successen in zijn nog prille carrière zorgen. Zo wil Evenepoel ook in aanloop naar de Tour de France blijven groeien. “Van nature heb ik weinig explosieve spiervezels. Door er hard aan te werken word ik ieder jaar iets sterker en sneller”, beweert hij.

De verbeterde explosiviteit kan tijdens zijn eerste Tour wel eens handig zijn. “Wanneer ik in een zware bergrit met een groepje naar de finish ga waar op de lijn bonificatieseconden wachten, kan die snelheid me wel van pas komen.”

Evenepoel gelooft er er ooit in om de Ronde van Frankrijk naar zijn hand te zetten. Al staan er met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Milaan-San Remo trouwens nog wel meer koersen op zijn verlanglijstje. “Maar laten we beginnen bij het begin. En zo goed mogelijk proberen op te bouwen in aanloop naar de Tour. Welk eindresultaat dat gaat opleveren, weten we op 21 juli.”

Maar was het niet Evenepoel zelf die in zijn eerste maanden bij de profs ‘It’s never too early to win. It can only be too late’ zei?
Portret van Remco Evenepoel
In de nieuwe RIDE Magazine (€9,95) is een uitgebreid portret van de veelwinnaar Remco Evenepoel te bewonderen. Daarin gaat journalist Joeri De Knop in gesprek met de kopman van Soudal Quick-Step en blikt hij terug op zijn weg naar de wielertop. Alles over zijn winnaarsmentaliteit, en bijzondere statistieken over REV, staat in het 236 pagina’s tellende zomernummer van RIDE. Bestel jouw exemplaar van het zomernummer 2024 van RIDE Magazine hier!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.