Remco Evenepoel grijpt eindzege Baloise Belgium Tour, slotrit voor Bryan Coquard

zondag 16 juni 2019 om 14:59
Remco Evenepoel grijpt eindzege Baloise Belgium Tour, slotrit voor Bryan Coquard

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de eerste eindzege in zijn nog jonge profcarrière binnen. Het 19-jarige toptalent trok op de slotdag de winst in de Baloise Belgium Tour naar zich toe. De winst in Beringen ging naar Bryan Coquard, die de beste was van een ontregelde massasprint.

Kopgroep
Zhandos Bizhigitov, William Clarke, Tom Van Asbroeck, Emils Liepins, Kevin Van Melsen en Gijs Van Hoecke waren present in de kopgroep van de dag. Deceuninck-Quick-Step controleerde de vlucht van de dag, enerzijds voor de leidende positie van Remco Evenepoel, anderzijds voor sprintkopman Fabio Jakobsen.

Toen Deceuninck-Quick-Step het verschil op liet lopen, gingen Corendon-Circus, Vital Concept-B&B Hotels en Cofidis op kop rijden. Bij het ingaan van de slotronde om Beringen (20 km) was het verschil een minuut met de koplopers.

Jakobsen lost, massale val
Toen het peloton de koplopers bijna in de kraag had gevat, op drie kilometer van de finish, liet Jakobsen zich uit het peloton zakken. De Nederlander zou dus niet mee gaan doen om de ritwinst. Pas op 500 meter van de finish werden de vluchters gegrepen, maar door een uitwijkmanoeuvre werd voor in het peloton gevallen.

De ontregelde massasprint werd uiteindelijk gewonnen door Bryan Coquard, maar de grootste zorg was er voor de gevallen renners. Onder meer Evenepoel stond erbij, maar hij kwam met de schrik vrij, kon de finish halen en de eindoverwinning vieren. Naast Evenepoel op het eindpodium stonden Lotto Soudal-ploegmaats Victor Campenaerts en Tim Wellens.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.