Remco Evenepoel hervat competitie in Nokere Koerse
maandag 18 maart 2019 om 13:15

Remco Evenepoel hervat competitie in Nokere Koerse

Remco Evenepoel keert woensdag in Nokere Koerse terug in competitie na zijn opgave in de UAE Tour. Een valpartij in de rit naar Hatta Dam was de oorzaak van het vroegtijdige einde voor de jongeling van Deceuninck-Quick Step, die op dat moment zeventiende stond in het klassement.

Evenepoel is in de Belgische koers over 195,6 kilometer een van de speerpunten bij Deceuninck-Quick Step, dat voorts met Alvaro Hodeg en Pieter Serry nog enkele troeven in de hand heeft. “Nokere, met zijn smalle straten en beroemde oplopende finish over kasseien, beloofde al zwaar te worden, maar met de wind en de regen lijkt de koers uit te draaien op een slijtageslag”, verwacht ploegleider Rik Van Slycke.

“Als het uitdraait op een massasprint, kan Alvaro vertrouwen op Florian (Sénéchal) en Davide (Martinelli). Maar we hebben ook andere renners die een woordje kunnen meespreken in de finale, afhankelijk van hoe de koers zich ontwikkelt. Denk aan Pieter en de jonge Remco, van wie we heel benieuwd zijn hoe hij het doet in dit soort wedstrijden”, zei Van Slycke nog.

Voor Evenepoel wordt dit zijn eerste koers in België, sinds hij prof werd begin dit jaar.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor flag-be Nokere Koerse 2019
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Remco Evenepoel
flag-co Alvaro Jose Hodeg
flag-be Iljo Keisse
flag-it Davide Martinelli
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.