Evenepoel: “Het lijkt me niet slecht om deze maand te gebruiken als koersmaand”
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 12:48

Evenepoel: “Het lijkt me niet slecht om deze maand te gebruiken als koersmaand”

Remco Evenepoel staat vandaag, elf dagen na zijn crash en opgave in de Giro d’Italia, aan de start van de Euro Shop Elfstedenronde. De renner van Deceuninck-Quick-Step hoopt de komende weken zoveel mogelijk koersritme op te doen richting de Spelen van Tokio.

“Hoe het gaat? Ik heb een paar dagen nodig gehad om te herstellen, maar dat is allemaal goed gegaan. Ik heb thuis alles kunnen verwerken en ik heb wat rustige trainingsritjes afgewerkt met mijn vaste trainingsmakker. Ik heb de tijd genomen om alles rustig te laten bezinken. Of ik nog last heb van mijn blessures? Dat valt echt goed mee. Ik had deze week alleen nog wat vocht in mijn knie.”

“Ik heb wel vaak ijs moeten leggen op mijn knie, maar voor de rest is alles OK. De pols is weer in orde en de rug ook. Daar was nog wel wat werk aan, maar we staan hier aan de start en dat is het belangrijkste.” De jonge Belg kijkt nog even terug op zijn Girodebuut. Evenepoel schoot als een komeet uit de startblokken, leek zich op te werpen tot kandidaat-eindwinnaar, maar zakte vervolgens door het ijs.

Koersritme 
“Het was een uitzonderlijke ervaring. Het is alleen maar mooi en goed voor de toekomst. Ik ben blij dat ik aan de start stond van de Giro”, aldus Evenepoel, die na enkele mindere dagen ook kreeg af te rekenen met de nodige kritiek. “Het is altijd vrij makkelijk om iemand af te breken, zeker als diegene zich mentaal niet meer heel erg goed voelt. Dat was wel jammer, maar ik heb me er niet heel veel van aangetrokken.”

Evenepoel tijdens de voorbije Giro d’Italia – foto: Cor Vos

“We moeten niet vergeten waar ik vandaan kom. Ik ben negen maanden niet in competitie geweest en ik heb maar twee maanden kunnen trainen. Ik mag kortom heel erg fier zijn op de eerste tien dagen. Daarna is het alleen maar bergaf gegaan, maar dat was te verwachten. Het is geen schande. Het is nu zaak om opnieuw koersritme op te doen. Het lijkt me niet slecht om deze maand te gebruiken als koersmaand.”

Baloise Belgium Tour 
Evenepoel speelt dan ook nadrukkelijk met het idee om woensdag ook te starten in de Baloise Belgium Tour. Deze meerdaagse ronde telt vijf etappes en duurt tot en met zondag 13 juni. “We zullen vanavond beslissen over de Ronde van België en het BK wielrennen. Ik merkte in de Giro dat mijn lichaam nog wat explosiviteit mist. Waar kun je dat beter trainen dan in de koers zelf, was mijn redenering.”

Terug naar de Elfstedenronde, waar Evenepoel zijn eerste wedstrijdkilometers betwist sinds de Giro. Koestert de renner uit Schepdaal persoonlijke ambities? “We starten hier met een mooie ploeg. Ik koers niet vaak met deze jongens en het is dus een andere omgeving, maar ik ben blij dat ik hier kan starten. We gaan hier vandaag rijden voor Mark Cavendish. Je zult mij dus veel op kop zien. Het is een totaal andere rol, maar ik kijk er wel naar uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.