Remco Evenepoel: “Ik wist eigenlijk niet dat er bonificaties waren te behalen”
foto: LaPresse
dinsdag 11 mei 2021 om 14:09

Remco Evenepoel: “Ik wist eigenlijk niet dat er bonificaties waren te behalen”

Remco Evenepoel greep in de tweede etappe van de Giro d’Italia twee bonificatieseconden, maar aanvankelijk wist hij niet dat bij die tussensprint boni’s te verdienen waren. Dat vertelde de Belgische coureur van Deceuninck-Quick-Step voor aanvang van de vierde rit naar Sestola.

Omdat de kopgroep vroeg ingerekend werd, konden de renners in het peloton de bonificaties (respectievelijk 3, 2 en 1 seconde) oprapen. Evenepoel sprintte naar de tweede plek, pakte twee bonusseconden en schoof zo op in het klassement. “Het was een last minute beslissing, samen met Iljo Keisse”, reageert Evenepoel. “Maar niemand streed ervoor.”

“Ik wist eigenlijk niet dat er bonificatieseconden waren te behalen, dus het was echt een beslissing op het laatste moment. Maar ik pakte twee seconden. Dat verandert verder niet veel voor mij, maar ik hoefde er niet veel voor de forceren of ik heb geen krachten verspeeld om die secondes te pakken”, aldus de 21-jarige Belg.

Na drie etappes is Evenepoel de nummer drie in het klassement, op 20 seconden van leider Filippo Ganna. “Ik voel mij goed, ik heb vertrouwen en we zijn veilig door de eerste etappes gekomen. Dat was het belangrijkste”, vertelt Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.