“Remco Evenepoel is een kleine Lance Armstrong”

vrijdag 25 november 2022 om 08:15
“Remco Evenepoel is een kleine Lance Armstrong”
Ride

Ploegleider Klaas Lodewyck ziet soms een kleine Lance Armstrong in zijn poulain Remco Evenepoel. Lodewyck is binnen Quick-Step-Alpha Vinyl de ploegleider die het meest met Evenepoel werkt. “Het is misschien een verkeerde vergelijking, maar qua karakter zie ik wel overeenkomsten tussen Remco en Lance”, zegt Lodewyck eerlijk in een interview voor het winternummer van RIDE Magazine. Hierin staat een reportage van liefst tien pagina’s over Remco Evenepoel.

“Los van alles wat er in het verleden met Armstrong mis is gegaan, was Lance ook iemand die nooit genoeg kon winnen”, vervolgt Lodewyck. “Als hij ergens aan de start stond, dan wilde hij de beste zijn. Remco heeft dat altijd willen winnen ook. Op de laatste zondagochtend van de Vuelta a España in Madrid begon hij met ons al over het WK in Wollongong te praten. Het is nooit genoeg. Dat geeft ook aan dat hij altijd gedreven is om de beste te zijn en koersen te winnen.”

Een andere overeenkomst met Armstrong vindt Lodewyck dat Evenepoel ook kritiek op zijn persoon gebruikt om zelf nog beter te presteren. “Lance was een killer. Als je tegen zijn schenen schopte, dan trapte hij tien keer harder terug. Meestal deed hij dat op de fiets en soms ook verbaal. Die killersmentaliteit heeft Remco ook. Hij geeft ook vaak antwoord met prestaties op de fiets. Al is Remco in zijn commentaren wel een stuk diplomatieker.”

De indrukwekkende tien pagina’s lange reportage lees je in de nieuwe RIDE Magazine. Komende vrijdag 25 november is er om 13.00 uur een launchparty met onder andere Gert Jakobs bij Merida in Apeldoorn. Abonnees van RIDE Magazine zijn daarvoor uitgenodigd.


Het volledige artikel lees je in het winternummer van RIDE. Dit 172 pagina’s dikke wielermagazine staat vol met verhalen waar wielerliefhebbers het warm van krijgen. Hier kan je het magazine alvast even doorbladeren. Bestel hem nu online voor slechts € 9,95 en krijg jouw RIDE binnen enkele dagen thuisbezorgd. Voor de feestdagen kan je ook een proefabonnement of gewoon abonnement cadeau geven.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone