Remco Evenepoel hard ten val in Vuelta a San Juan: “Hij is oké”

maandag 27 januari 2020 om 08:00
Remco Evenepoel hard ten val in Vuelta a San Juan: “Hij is oké”

foto: Cor Vos

Een slechte start van het seizoen voor Remco Evenepoel. De net 20-jarige kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam in de finale van de eerste rit van de Vuelta a San Juan in Argentinië ten val. Volgens de eerste berichten valt de schade mee.

Met een flink geschaafde arm en vuil op de schouders kwam Evenepoel over de finish. Doordat de val op 3,4 kilometer van de finish was, verloor hij ook tijd in het klassement. Een minuut en zestien seconden, om precies te zijn. Dure tijd, want hij wilde in Argentinië gaan voor de eindoverwinning en was een van de topfavorieten voor de eindzege.

Zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step meldt op social media dat het goed gaat met Evenepoel na zijn ‘pijnlijke’ valpartij, die veroorzaakt werd door een fan. (00.39 uur)


Update – 08.00 uur

Enkele uren na de finish maakte de organisatie bekend dat alle renners die tijdens de valpartij op drieënhalve kilometer van de finish in het peloton reden, in dezelfde tijd geclassificeerd worden. “Na het bekijken van de beelden die aantonen dat de val veroorzaakt werd door een toeschouwer die het stuur van een renner aanraakte, besloot de wedstrijdjury dat alle renners die op dat moment in het peloton reden, dezelfde tijd krijgen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.