Gevallen Evenepoel: “Niet hoe ik mijn eerste WorldTour-koers wilde beëindigen”
foto: Cor Vos
woensdag 27 februari 2019 om 17:16

Gevallen Evenepoel: “Niet hoe ik mijn eerste WorldTour-koers wilde beëindigen”

Update De schrik zat er goed in bij Remco Evenepoel na zijn valpartij in de vierde etappe van de UAE Tour. Daardoor moest de jonge renner van Deceuninck-Quick Step de rittenkoers vroegtijdig verlaten. Medisch onderzoek bracht geen breuken aan het licht bij de jonge klimmer, die dinsdag nog knap vijftiende werd in de bergrit naar Jebel Hafeet.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld en een beetje geschrokken na wat er is gebeurd”, reageert Evenepoel in een perscommuniqué van de ploeg. “Dit was mijn eerste WorldTour-koers en dit is niet hoe ik die wilde beëindigen. Afgezien van wat pijn ben ik in orde en er is niets gebroken, wat ook een opluchting is. Ik hoop snel te herstellen en zo snel mogelijk terug te keren in het peloton.”

Zijn werkgever Deceuninck-Quick Step meldde dat Evenepoel betrokken was bij een valpartij. De 19-jarige Belg stond nochtans zeventiende in het klassement, op bijna anderhalve minuut van leider Primož Roglič. Evenepoel toonde zich eerder al tevreden met zijn prestatie gisteren op Jebel Hafeet. “Hier vijftiende worden, dat is niet slecht. Het gevoel is goed.”

Botsing met een motor 
Zijn vader Patrick Evenepoel vertelde aan Eurosport dat zijn zoon moest uitwijken voor een motor, die aan de kant van de weg stond. De klimmer botste vervolgens op het voertuig, waarop hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig voor Evenepoel heeft hij geen breuken opgelopen. Wel hield hij oppervlakkige wonden over aan zijn val.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.