Remco Evenepoel na Gullegem Koerse: “Hopelijk heb ik Patrick Lefevere blij gemaakt”
foto: Cor Vos
dinsdag 31 mei 2022 om 18:39

Remco Evenepoel na Gullegem Koerse: “Hopelijk heb ik Patrick Lefevere blij gemaakt”

Remco Evenepoel was de grote ster aan de start van Gullegem Koerse en stelde niet teleur. Al in het begin van de wedstrijd kleurde de winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Tour of Norway de koers en uiteindelijk kwam hij solo over de finish. Evenepoel had zich vermaakt, zei hij na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De deelname van Evenepoel was een cadeau van Patrick Lefevere, teammanager van Quick-Step Alpha Vinyl en peter van Gullegem Koerse, voor de 75e verjaardag van wedstrijdvoorzitter Carlos Demeulemeester. “Hopelijk heb ik Patrick blij gemaakt”, vertelde Evenepoel. “Hij had graag dat ik hier aan de start stond. Ik heb hem gezegd dat ik er het beste van zou maken. Beter dan winnen, kan niet. Ik ben blij dat ik hier naartoe ben gekomen om er nog eens een goede intensieve training van te maken. Het voelde veel lastiger aan dan een training.”

Evenepoel stopte zich niet weg en ging al in de eerste rondes van de koers in de aanval met Stijn Steels, Sasha Weemaes en de Britse belofterenner Tom Portsmouth. “Er was niet echt een plan, er moest gewoon altijd iemand mee zijn. We zaten in de eerste groep met twee man mee. Later kwam een grote groep aansluiten en dat was ideaal. Na de eerste inspanning met de drie andere jongens moest ik wel even bekomen. Daarna probeerde ik zo veel mogelijk energie te sparen om op het einde iets te kunnen forceren. Ik ben blij dat ik nog genoeg energie over had.”

De 22-jarige renner was blij dat hij de 171 kilometer op de vlakke, bochtige ronde door Gullegem goed was doorgekomen. “Het is algemeen geweten dat mijn fietshandeling steeds beter gaat en ik ben niet in de problemen gekomen. Het was vanaf het begin een heel lastige wedstrijd en dat hadden ze op voorhand gezegd. Ik heb er het beste van gemaakt en probeerde zo hard mogelijk te rijden, en dat is gelukt. Ik sluit hem liever zo af dan gewoon in het peloton te zitten en te volgen, dat zit niet in mijn karakter. Ik heb ervan genoten, het was echt een topdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.