Remco Evenepoel na sterke solo: “Hoopte dat ik het zou halen”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 20:46

Remco Evenepoel na sterke solo: “Hoopte dat ik het zou halen”

Remco Evenepoel had even de hoop dat hij zijn lange solo in de tweede rit van de Deutschland Tour tot een goed einde kon brengen. Zijn stempel drukte hij zeker op de wedstrijd, maar in de finale werd hij toch nog voorbijgestreefd door een flink uitgedund peloton.

“Vandaag was het erg moeilijk met het golvende parcours en de ongelooflijk sterke tegenwind”, blikte Evenepoel na de finish terug, nadat hij op ruim twee minuten na etappewinnaar Alexander Kristoff over de finish rolde. Met nog meer dan honderd kilometer te rijden had de Belg van Deceuninck-Quick Step de aanval gekozen.

De winnaar van onder andere de Clásica San Sebastián en het Europees kampioenschap tijdrijden reed drieënhalve minuut weg bij het peloton, waar zelfs Geraint Thomas en Vincenzo Nibali zich bemoeiden met de achtervolging. Uiteindelijk zou hij op de klim op negen kilometer van de finish worden bijgehaald, na een solo van liefst 97 kilometer.

“Ik probeerde zover mogelijk te komen en diep van binnen hoopte ik dat ik het zou halen, maar ik werd teruggepakt op de klim en vervolgens gelost. Als ze me na de top hadden bijgehaald, had ik misschien bij kunnen blijven, maar op deze manier was dat onmogelijk. Ik ben niet teleurgesteld. De plannen pakten niet uit zoals we wilden, maar we gaan het de volgende dagen nog proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.