Remco Evenepoel naar Hammer Series: “Bereid me voor op een oorlog”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2019 om 15:20

Remco Evenepoel naar Hammer Series: “Bereid me voor op een oorlog”

Remco Evenepoel denkt dat de Hammer Series hem op het lijf zijn geschreven. De jonge Belg is voor de wedstrijd in het Noorse Stavanger geselecteerd door zijn ploeg Deceuninck-Quick Step en denkt dat met name het onderdeel Hammer Climb goed past bij zijn manier van koersen.

“Ik heb naar de Hammer Series gekeken op Youtube en ik bereid me voor op een oorlog! Voor mij is het veel beter om een zware koers van twee uur te hebben waarin er volle bak gereden wordt, dan een koers van vier uur waar er heel rustig gereden wordt. De klimmetjes zijn misschien wat kort voor mij, maar als je die elke ronde opnieuw naar boven moet gaat dat ook wel doorwegen. Ik denk dat deze manier van koersen mij wel ligt”, liet hij weten op de website van de organisatie.

“Vooral de Hammer Climb past goed bij mijn manier van koersen. Het wordt een zware koers. Mijn ploeggenoten hebben me al verteld dat het een van de zwaarste koersen van het jaar is”, meldde Evenepoel. Naast de 19-jarige Belg behoren ook Yves Lampaert, Tim De Clercq, Davide Martinelli, José Alvaro Hodeg en Petr Vakoč tot de selectie van Deceuninck-Quick Step voor de Hammer Series, die vrijdag beginnen.

‘Slim zijn’
De renner uit Schepdaal vindt het extra speciaal dat een dat in deze wedstrijd een team wint en niet een individuele renner. “Dat is eigenlijk wel het mooiste aan de Hammer Series. Als ploeggenoten hebben we elkaar nodig in deze koersen en moeten we slim zijn. Zo moet bijvoorbeeld iemand van de ploeg demarreren om punten te pakken en zich dan terug laten zakken. Dan is het aan een andere renner van ons, die dan nog fris is, om aan te vallen.”

“Zo kunnen we onze benen een beetje sparen en gebruik maken van de sterkte van onze ploeg. Je moet als team anders denken in deze koersen. Het is een nieuwe vorm van wielrennen en dat vind ik erg leuk.” at ik tijdens het trainingskamp al in goede conditie verkeerde. Misschien dat ik daarom iets beter in vorm was dan diegene die tot dan nog niet zoveel getraind hadden. Toch voelde ik niet dat mijn niveau zo goed zou zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.