Remco Evenepoel: “Nog geen beslissing over deelname WK beloften”
©Cor Vos
zondag 16 juni 2019 om 16:49

Remco Evenepoel: “Nog geen beslissing over deelname WK beloften”

Neemt Remco Evenepoel eind september deel aan het WK voor beloften of niet? Hij twijfelt er al langer over, maar heeft de knoop nog steeds niet doorgehakt. “Als de kans bestaat om het niet te doen, dan doe ik het niet.”

Het was in ons interview voorafgaand aan de Ronde van Turkije dat Evenepoel reeds zijn twijfels uitte. „Ik rijd dit jaar geen Ronde van de Toekomst of andere U23-wedstrijden”, vertelde hij in Istanboel. „Behalve misschien het WK, maar ook dat staat nog niet vast.” Ondertussen ving WielerFlits op dat Evenepoel amper zin heeft om – als belofte, tenminste – naar Yorkshire af te reizen. Dat blijkt te kloppen.

“Het is zeker nog niet definitief beslist”, vertelt Evenepoel tijdens de afsluitende persconferentie van de Baloise Belgium Tour. “Het komt wel steeds dichterbij, dus zal ik er stilaan moeten over nadenken. Maar… (hij aarzelt wat, red).. Laat me zeggen, als de kans er is om het niet te doen, dan doe ik het liever niet. Als iedereen akkoord gaat, tenminste. Ik wil bijvoorbeeld op het WK tijdrijden de plaats niet afnemen van de echte beloften die daar een plekje hebben. Zoals Ilan Van Wilder, om maar iemand te noemen.”

Belgisch bondscoach Rik Verbrugghe opperde deze week dat hij overweegt om Evenepoel mee te nemen naar het EK tijdrijden profs, begin augustus in Alkmaar. Is dat dan een optie? “Graag. Waarom niet? Als die kans er is… Maar laten we eerst het Belgisch kampioenschap tegen de klok in Middelkerke afwachten. Dat lijkt me een goede generale repetitie. Meer zelfs, een examen.” Het is in elk geval een feit dat Evenepoel ervan overtuigd is dat hij in zijn eigen leeftijdscategorie nog maar weinig te zoeken heeft…

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.