Remco Evenepoel ontvangt unieke Trofee van Sportverdienste: “Prijs met extra glans”
foto: Wout Beel/Soudal-Quick-Step
woensdag 21 december 2022 om 20:04

Remco Evenepoel ontvangt unieke Trofee van Sportverdienste: “Prijs met extra glans”

De Trofee van Sportverdienste is een prijs die je maar een keer in je leven kan winnen, maar Remco Evenepoel heeft hem op zijn 22ste al ontvangen. In het Stadhuis van Brussel kwam de wereldkampioen en Vuelta-winnaar de Trofee in ontvangst nemen, kort nadat hij terug was van een trainingskamp in Spanje.

“Het is altijd speciaal om een prijs te winnen, en zeker deze is speciaal omdat je die maar één keer in je leven kan winnen. Een jury van ex-topsporters heeft ook gekozen, dat geeft toch wat extra glans aan deze prijs”, vertelt Evenepoel aan Het Nieuwsblad. “Ik zal toch eens een kast in elkaar moeten steken om ze uit te stallen. Het was een speciaal jaar, dus die trofeeën verdienen ook een speciaal plekje.”

De eerste stage voor 2023 zit er net op voor Evenepoel, die zijn seizoen start in de Vuelta a San Juan en daarna toewerkt naar de Giro d’Italia. “Ik ben nu een paar dagen thuis en dan beginnen we weer met trainen”, zegt hij. “Het seizoen mag wel stilaan beginnen, al was het maar omdat ik dan in het ritme kan komen van koersen en stages.”

“Dit is de periode waarin de vorm er al wat moet komen om met een goede basisconditie aan het seizoen te beginnen. Dat is goed gelukt. Alles staat op punt, dus ik kan niet klagen”, aldus de wereldkampioen, die eerder ook al de Kristallen Fiets, de Vlaamse Reus, het Vlaams Sportjuweel en de Vélo d’Or won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.