Remco Evenepoel over nieuwe zegegebaar: “Dat is de Remco-beweging”
foto: Cor Vos
vrijdag 31 juli 2020 om 09:46

Remco Evenepoel over nieuwe zegegebaar: “Dat is de Remco-beweging”

Twee armen in de lucht, vervolgens een veeg over de linkerschouder. Dat was het zegegebaar van Remco Evenepoel na zijn dubbelslag in de Ronde van Burgos. “De nieuwe Remco-beweging, hé.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was al een tijdje aan het werken aan dit zegegebaar”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Nu hebben jullie hem dan kunnen zien. Het is iets van mezelf uit, ‘de coole ik’. Het is zeker niet egoïstisch bedoeld. Maar ik denk niet dat al veel renners dit zegegebaar hebben gemaakt.”

Evenepoel is overigens niet de enige coureur met een eigen zegegebaar. Alberto Contador stond bekend om het pistool dat hij afschoot, terwijl ook Richard Virenque een eigen zegegebaar had.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.