Remco Evenepoel over WK: “Ik sta 100 procent achter de tactiek”

maandag 6 september 2021 om 17:46
Remco Evenepoel over WK: “Ik sta 100 procent achter de tactiek”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel schaart zich volledig achter de WK-tactiek van de Belgische ploeg voor de titelstrijd in eigen land. Wout van Aert is door bondscoach Sven Vanthourenhout aangewezen als uitgesproken kopman. “Ik sta honderd procent achter die tactiek en zal me volledig smijten”, vertelt Evenepoel tegen Het Laatste Nieuws.

Na Van Aert heeft Vanthourenhout zijn hoop gevestigd op Jasper Stuyven en Evenepoel zal zich dienstbaar opstellen. “Ik denk dat ik mijn plek verdien en we weten waar we voor staan”, aldus de coureur van Deceuninck-Quick-Step. “Ik denk wel dat het kan werken. Het is een heel lange koers en er kan van alles gebeuren. Alles staat in functie van Wout, maar met bepaalde koerssituaties weet je nooit. Er kan zóveel gebeuren, maar dat is in elke wedstrijd zo.”

‘We zijn flexibel genoeg voor plan-B en plan-C’
“Als we de finaleronden van Leuven bereiken met Wout erbij, dan is het heel simpel. Hij heeft ook de meeste kans om het af te maken. Iedereen weet wat hij moet doen als Wout erbij is, en ook als hij er niet meer bij is. Dat is het belangrijkste. En als er iets gebeurt, dan zijn we volgens mij flexibel genoeg om voor plan-B of plan-C te gaan, maar laat ons hopen dat het niet nodig is”, zegt Evenepoel.

De 21-jarige veelwinnaar denkt wel dat hij de vrijheid krijgt om te koersen. “Dat weet ik nog niet, maar ik denk dat het vrij logisch is dat als er gekoerst wordt, in Overijse of zelfs in het centrum van Leuven, we gewoon mee moeten zijn en de koers nooit moeten ondergaan. Hopelijk met Wout erbij. Die kan natuurlijk ook niet op alles springen én ook in de finale nog 100 procent zijn. Daarvoor zijn wij er: meezitten als er vroeg gekoerst wordt en dan verdedigend rijden voor de kopman.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair