Remco Evenepoel: “Ploeg vroeg me zoveel mogelijk punten te pakken”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 18:13

Remco Evenepoel: “Ploeg vroeg me zoveel mogelijk punten te pakken”

Tijdens Hammer Climb in Nederlands Limburg was Remco Evenepoel de grote animator. Ronde na ronde bemoeide hij zich met de puntenverdeling om dan de laatste dertig kilometer solo af te leggen. Een huzarenstukje waarmee hij zijn ploeg Deceuninck-Quick Step de winst bezorgde.

“De ploeg vroeg me zoveel mogelijk punten te pakken en dat deed ik dan ook”, reageerde Evenepoel in het flashinterview. De Belg kondigde alvast aan dat hij zich morgen koest houdt als de Hammer Sprint-wedstrijd wordt afgewerkt. “Morgen wordt een koers voor de andere renners, zij mogen doen wat ze willen: ik neem een rustdag.”

Aanvankelijk maakte hij deel uit van een kopgroep, waarin ook de sterke Maciej Bodnar, Tim Wellens en Koen Bouwman zaten. “Mijn ploegleider Tom Steels zei me op een gegeven moment dat ik BORA-hansgrohe in de gaten moest houden, maar toen keerde een kleine groep terug bij ons. Er was enige twijfel en toen ging ik alleen. Niemand reageerde en ik ging solo verder.”

Zware rit
Makkelijk was het echter niet voor Evenepoel, die pas aan zijn eerste profjaar bezig is. “Het was heel de tijd volgas, zelfs in de afdalingen waar tegenwind stond. Het was een zware rit.” Hoewel Evenepoel als eerste de finish doorkruiste, is dit niet zijn eerste profzege. Het succes komt namelijk op naam van zijn ploeg.

Morgen is het dus voor de andere jongens van Deceuninck-Quick Step om de kastanjes uit het vuur te halen als de sprintwedstrijd van de Hammer Series op het programma staat. “Fabio Jakobsen en de anderen moeten morgen ook kunnen winnen. En dan kunnen we zondag, net als afgelopen jaar, deze Hammer Series winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.