Heel Brussel en Dilbeek lopen uit voor Remco Evenepoel: “Echt uniek”
foto: Cor Vos
zondag 2 oktober 2022 om 18:17

Heel Brussel en Dilbeek lopen uit voor Remco Evenepoel: “Echt uniek”

Remco Evenepoel zal aankomende dinsdag voor het eerst in actie komen als wereldkampioen, maar de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl heeft vandaag al voor een eerste keer geposeerd in zijn regenboogtrui. Hij werd gehuldigd in Dilbeek en in Brussel.

Evenepoel deelde zaterdag al een foto op social media waarop hij te zien was in zijn nieuwe WK-trainingstenue, maar nu heeft hij ook voor het eerst geposeerd in de klassieke regenboogtrui. Op dinsdag 4 oktober zal de 22-jarige coureur zijn eerste wedstrijd rijden als wereldkampioen met Binche-Chimay-Binche.

Eén week na zijn wereldtitel en drie weken na zijn eindzege in de Vuelta a España wordt Evenepoel uitgebreid in het zonnetje gezet. Eerst door de gemeente Dilbeek, daarna door de rest van België op de Grote Markt van Brussel.

‘Mooie afsluiting van een goed seizoen’
De drukte was enorm. Veel mensen en ook kinderen liepen uit om Evenepoel te huldigen. De rode shirts en petjes waren niet te missen voor de Vuelta-winnaar. “Echt een unieke dag, van begin tot eind. Super mooi en een mooie afsluiting van een goed seizoen”, vertelde Evenepoel aan VTM na de huldiging in Brussel.

“Het was echt iets unieks”, aldus Evenepoel na zijn eerbetoon op de Grote Markt, met onder meer Iljo Keisse, Pieter Serry en Yves Lampaert aan zijn zijde. “Toen ik het balkon opliep, was het echt overweldigend. Ik heb durven beseffen dat het een gek jaar was.”


Fotoreeks huldiging in Dilbeek

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.